Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провалът на правителството на Пламен Орешарски ще доведе до реабилитирането на ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Това е най-тежката ситуация, в която се намира БСП след 1997 година насам. Наблюдаваме една партия пред разпад”. Така коментира за Радио Пловдив политологът Димитър Ганев напрегната ситуация в левицата. По думите му, БСП неведнъж са показвали много силни инстинкти за самосъхранение, но оставането на Сергей Станишев начело на левицата ще бъде пагубно за БСП. 

"Единственият ход за партията минава през оставката на Станишев”, заяви политологът.

По думите му, управлението на правителството на Пламен Орешарски е провал. Според Ганев, такава ще е доминиращата интерпретация на политиката, водена от сегашните управляващи.

 „От това произтичат две много важни следствия: реабилитирането на ГЕРБ като реална алтернатива на сегашните управляващи и даването на властта на партията на Бойко Борисов само и само това управление да не е на власт”, отбеляза още той.

Димитър Ганев каза още, че БСП ще е категорична опозиция в следващия парламент, а ГЕРБ отново ще е първа политическа сила и ще състави правителство.

Вариантите за коалиция са отворени”, коментира политологът. Той не изключва управление на ГЕРБ с ДПС, ГЕРБ с РБ или ГЕРБ с РБ и АБВ. „Дали Борисов ще е министър – председател,  все още не може да се каже”, каза Ганев.

Според него, в следващия парламент място ще намерят между 4 и 7 политически формации, а избирателната активност ще е около 50%. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Вилис Цуров

Отказът на президента да участва в срещата на НАТО е лош сигнал

Отказът на президента Румен Радев да участва в срещата на върха на НАТО във Вашингтон не е изненада, като се има пред вид позицията му против помощта на Украйна, каза в интервю за предаването "Точно днес" Вилис Цуров - председател на УС на Съюза на офицерите от запаса "Атлантик". Независимо от това, сигналът, който изпраща страната ни към партньорите..

публикувано на 28.06.24 в 10:24

Аптеките са на кръстопът между грижата и търговията

Собственици на аптеки,  професори от академичните среди и анализатори сядат на една маса, за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Форумът е тази събота в Пловдив и  поставя темата: „Българската аптека е на кръстопът между фармацевтичната грижа и търговията“.  Форумът се организира от Инициативен комитет на магистър-фармацевти,..

публикувано на 28.06.24 в 10:08

Форум "Азбука.Език. Идентичност" в Пловдив

В зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей в Пловдив ще се проведе втората сесия на Международния форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“. Форумът е по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и се организира с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Той е продължение на проведения през 2022 г. Международен..

обновено на 28.06.24 в 08:51

Медицината е най-желана специалност в МУ-Пловдив

Ръст на кандидат-студентите за Медицински университет – Пловдив – това показват данните от подадените документи за участие в кампанията за прием. 1950 е общият брой на кандидатите, като миналата година те са били 1740, посочи зам.-ректорът по учебна дейност проф. д-р Веселина Горанова. Превес отново имат жените – 1480, а мъжете са 470...

обновено на 27.06.24 в 16:34

Медийни уроци за 7 клас преди лятната ваканция

Директорът на Радио Пловдив Чавдар Каришев приветства децата и разказа за мисията на радиото. Нашето радио е първото, което звучи онлайн, още от 1998 г.  Децата ни днес са потопени в интернет и за тях  често е трудно, как да преценят кое е истина и кое лъжа. Но, в училище "Алеко", както е известно в Пловдив имат свое радио, където..

публикувано на 27.06.24 в 12:03