Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грешка е да се обявява КТБ във фалит преди да са ясни лошите кредити

Фалитът на КТБ, обезщетяването на вложителите, искането на БНБ за извънредно законодателство, финансовото състояние на държавата обсъждат политическите сили на консултации при президента. 

За широката общественост обаче има два основни въпроси Кой е виновен и Къде са парите. Бившият финансов министър Муравей Радев твърди, че отговорност за кризата с КТБ носи властта. 

Също според Радев разпъваният през последните години институционален чадър над КТБ е довел до създаването на финансов Франкенщайн! Той е категоричен, че най- грешното решение за КТБ е тя да бъде обявена в несъстоятелност.

За възможните сценарии във финансов и политически план чуйте разговора на Михаил Миховски с Муравей Радев 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Целта е за 15 септември да отпушим трафика

Във вторник, 10 септември в Община Пловдив ще се проведе разширена координационна среща за предстоящите затваряния на възлови кръстовища в града, заради работата по Водния цикъл.   Това съобщи за програма "Точно днес"  заместник-кметът Тошо Пашов и  подчерта, че от страна на администрацията се прави всичко възможно по-бързо да бъдат завършени..

публикувано на 04.09.24 в 13:03
Стоил Цицелков

Институциите не трябва да решават партийни проблеми

ЦИК създаде прецедент с казуса по приемане на документите на двете фракции на ДПС, който може да се повтори и с други партии. Тази теза изказа Стоил Цицелков, член на Обществения съвет към ЦИК и изборен експерт от Сдружение за честни избори ОЧИ в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. „Това, което наблюдавахме на живо по..

публикувано на 04.09.24 в 10:55

Да помогнем на Денис в битката за живот

Денис е само на 10 години, но вече е изправен пред най-тежкото изпитание в живота си и е принуден да води неочаквана борба с коварна болест. „ Преди две седмици момчето претърпя операция, понеже му откриха тумор на малкия  мозък (медулобластом), злокачествен.  След сложната операция, която беше жизненоважна за спасяването му, сега той се..

обновено на 04.09.24 в 08:47

Доверието в изборния процес се срива, а с него и активността

Изборният експерт Стоил Стоилов определи нощуването на активисти на ДПС в ЦИК като меко казано скандално. По думите му залогът за регистрацията, която протече по безпрецедентен начин, е не сама за "марката" на партията, но и за начина, по който ще се формират СИК в традиционните райони на партията и в "ментални анклави на ромското население", където се..

публикувано на 03.09.24 в 11:32

Само популистите "добруват" в кризата на системните партии

Кризата на част от системните полтически партии е знак да се опомним и да осмислим за какво служи политиката - хорта да изразяват своите различия и да овластяват свои представители за определен период от време. Нямаме друг начив, в който да живеем заедно, припомни политологът доц. Албена Танева.  Партиите са в толкова дълбока криза, че нещата се..

публикувано на 03.09.24 в 11:08