Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екс- герберка и НФСБ обвиняват Тотев в натиск, той - това е смешно и абсурдно

| обновено на 16.07.14 в 14:56
Илко Илиев и Слави Георгиев от НФСБ и Десислава Желязкова

Станалото с районния кмет на „Централен“ в Пловдив Райна Петрова е символ на цялото управление на ГЕРБ, заяви пред журналисти общинският съветник от НФСБ Илко Илиев. Той призова прокуратурата да даде отговор имало ли е реплика от кметицата, че ако не я защитят, ще „пропее като Лили Иванова“. Заедно с колегата си Слави Георгиев двамата дадоха примери за - по думите им, злоупотреби в управлението на града.

Общината купи терен до автогара „Юг“ за 2 490 лева на кватратен метър, а продаде друг в съседство за по 100 лева на квадрат, посочи Илко Илиев. Местната власт закри общинското звено, което преасфалтираше за 18 лева на квадрат, а сега има места, където цената е стигнала 200 лева, каза Слави Георгиев. Той добави, че цената на спортната зала „Колодрума“ е скочила три пъти без в нея да е включена околната инфраструктура. „Култоватата кражба“ е ремонтът на Цар Симеоновата градина – никъде не се виждат 8.5 милиона лева, каза Георгиев.

Бившият кмет на район „Западен“ Десислава Желязкова, която бе поканене на пресконференцията,  разказа как й е оказан лично натиск от кмета Тотев да даде апартамент от резервния фонд на общинския съветник от ГЕРБ Петър Попов въпреки многото чакащи многодетни майки. Тя е била принуждавана и да увеличава заплатите на заместниците си Ангел Славов и Нонка Симеонова, които и сега са на същите постове. „Привиквана бях от структурата на ГЕРБ да давам обяснения в хотел „Империал“ защо съм недоволствала срещу решението на кмета да прехвърли 800 000 лева от „Западен“ в други райони“, каза Желязкова. Тя показа писмо от юриста на района Мирослав Тенев до директорите на детски градини, в което ги приканва да сключат граждански договори с него, за да подготвят процедурата за доставка на храни. В противен случай нямало да могат да разчитат на неговата помощ, защото това не влизало в служебните му задължения.

Снимка

Илко Илиев заключи, че Пловдив се управлява не от ГЕРБ а от семейства, близки до Иван Тотев.

Снимка

От община Пловдив определиха твърденията като смешни и абсурдни и отказаха всякакъв коментар.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сухи треви се запалиха до магистралата край Пловдив

Сухи треви горят в района на 148-ия километър на автомагистрала „Тракия“, в посока Бургас.  Шофьори споделят, че гъст дим и пламъци се забелязват непосредствено до мантинелата, близо до отбивката за Белозем. Към момента димът не пречи на движението по аутобана. Вероятно изхвърлена запалена цигара е причината за пожара, предполагат..

публикувано на 04.09.24 в 11:45

Паяк вдигна БМВ, за да пуснат движението по новото Голямоконарско шосе

Точно в 10:20 ч. тръгнаха първите автомобили по обновената пътна артерия.Това е и краят на първия етап от реконструкцията на Голямоконарско шосе. Поставени се всички знаци и маркировка. За да отворят ремонтираното пътно платно трябваше да бъде вдигнато паркирало през нощта до кръстовището БМВ. Ремонтираната отсечка е с дължина 1500 метра.Тя има..

публикувано на 04.09.24 в 10:40

Откриха наркооранжерия в Добровница

Наркотици и домашни оранжерии за отглеждане на канабис откриха полицаи в пазарджишкото село Добровница.  На един от етажите в жилището във всяка стая 40-годсишният стопанинът обособил общо 4 самостоятелни оранжерии за отглеждане на марихуана.  Помещенията са били оборудвани с въздуховоди, вентилатори, системи за контрол на температурата,..

публикувано на 04.09.24 в 10:29

Ограничен е пожарът над Асеновград

Ограничен пожарът, който избухна снощи край Асеновград. Все още на мястото са 5 екипа пожарникари. Бяха направени и просеки, за да спре разпространението на пламъците и да не навлязат в съседната промишлена зона, каза за Радио Пловдив кметът на Асеновград Христо Грудев.  По думите му, характерният за Асеновград вятър вечерник е усложнил ситуацията..

обновено на 04.09.24 в 09:12

Отварят натоварено кръстовище

След като приключи първият етап от реконструкцията на Голямоконарско шосе, днес ще бъде пуснато движението на ключовото пловдивско кръстовище на бул. „Васил Априлов“ и ул. „Георги Бенев“. "Днес ще бъде пуснато движението по  Голямоконарско шосе от бул. "Дунав" до хладилниците. Това е първият етап от ремонта на този булевард", каза за Радио Пловдив..

обновено на 04.09.24 в 09:11