Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Никола Манев: Продължавам да идеализирам България. Отказвам да бъда разочарован :)

Отиваме на морето – във Варна. Среща с известния наш художник Никола Манев, който вече откри изложба в галерия „Тихото гнездо” в Културен център „Двореца” в Балчик.

"От месец октомври миналата година досега, до май месец, не спрях да работя на темата „Моята България”. Това са неща, които изчезват от България, които времето ги изтрива – стари архитектури, стари чешми, стари мелници и т. н. – всичко това цяла зима рисувах и което показвам на моите изложби и нарекох „Моята България”. 

Малко сантиментално звучи, но това са моите любовни писма към България."В експозицията, озаглавена "Моята България", са представени само нови живописни платна, които художникът е създал през тази година. 

Някои от картините са показвани в Пазарджик, а други за първи път са пред публика. 

Рисувани са къщи от миналия век, стари мелници, стари чешми.  

Още от категорията

БСП иска одит на парите за наводненията, покани жители на трите села в НС

Парламентарната група на „БСП за България“ настоя за финансов одит на средствата, отпуснати за преодоляване на последиците от наводненията в карловските села Богдан, Слатина и Каравелово.  От левицата бяха поканили в кулоарите на Народното събрание и хората от трите села, според които държавата не е положила достатъчно усилия за отстраняване на..

обновено на 27.01.23 в 17:34

Алтернативни храни са необходими, но внимателно

За и против позволеното от Европа влагане на брашно от домашни щурци в храните. По темата – Кремена Дервенкова от   Асоциация на производителите на насекоми в България и диетологът проф. Донка Байкова. Като дългоочаквана новина, която дори доста се е забавила, определи решението на ЕК за употребата за храна на брашно от домашни щурци..

публикувано на 27.01.23 в 17:19

Ако няма разделителни линии, ще имаме правителство

Дори и „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ да се явят заедно на предстоящите избори и да са първа политическа сила, те пак няма да успеят да реализират мандата. Причината е, че за да има правителство не трябва при правенето на политики да има разделителни линии. Тази теза аргументира политологът доц. Иван Начев в предаването..

публикувано на 27.01.23 в 10:45

Страх ме е, че овладяването на Панаира няма да спре

Надявам се да дойдат на изслушването за Пловдивския панаир Бойко Борисов, Сергей Станишев, Румен Овчаров, Корнелия Нинова, защото ги е поканил българският парламент, а ние сме парламентарна република. Това заяви в предаването "Точно днес" депутатът от "Демократична България"  Йордан Иванов , който е член на временната парламентарна комисия за Панаира...

публикувано на 27.01.23 в 09:54

Европейският дигитален хъб за киберсигурност избра Пловдив

Община Пловдив, Пловдивския универститет Съюза за стопанска инициатива, Българската асоциация по киберсигурност и БАН обявиха старта на  нов стратегически проект за киберсигурност.  Това е Европейският цифров иновационен хъб „Тракия“ Основният фокус е създаването на комплексна рамка от услуги в тази област, насочени към малките и средни..

публикувано на 26.01.23 в 15:56