Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Константин Тренчев: Истината за КТБ не се знае

Работодатели и синдикати настояват БНБ незабавно да учреди надзорен комитет върху банковата група на КТБ. По темата разговор с лидера на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев. Да ви попитам първо, д-р Тренчев, трябва ли да се поздравяваме с оставката на кабинета или да очакваме нещо друго?

К. Тренчев: Начинът, но начина, по който вървеше държавата предполага, че това е единственият начин, по който може да се тръгне нанякъде, защото иначе вървяхме за никъде.

Р. П.: Вашите очаквания от тук нататък  - кворум, гласуване на спешна актуализация на бюджет на каса?

К. Тренчев: Не знам. Според мене трудно ще гласуват за актуализация. В момента всеки прави сметки. Едните искат да оставят лошо наследство, другите искат да си подсигурят добра изходна база за управление и според мене няма да се разберат. Всичко това е за наша сметка, разбира се. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Нужни са ни проекти за базови енергийни мощности, а нямаме

Не е новина, че държавата няма да затваря централи, защото тя не го е планирала, а свободен пазар в енергетиката ни няма. Това коментира в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив енергийният консултант Боян Рашев. Той подчерта, че схемата за търговия с въглеродни квоти по принцип е създадена, за да закрие въглищната..

публикувано на 04.10.23 в 08:36

Очевидно е, че държавната хазна се сблъсква с проблеми

Предложенията на финансовия министър за промени в данъчните закони за 2024 г., с акцент върху облагането на бизнеса, връщането на ДДС за ресторантьорите на 20% и въвеждането на бонус срещу сигнал за укрити доходи,разбуниха духовете. Макроикономистът професор Ганчо Ганчев заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив, че..

публикувано на 03.10.23 в 16:45

Кутията на Пандора е вече отворена, нужен е диалог

В програма „Ден след ден“ по проблемите в минния и енергийния сектор на България  говорим с доц. Иван Митев, изпълнителен директор на Българската минно-геоложка камара, преподавател в Минно-геоложкия университет, енергиен експерт. Според него изход от всяка ситуация винаги има и  той се надява изходът от тази ситуация да бъде положителен за всички...

публикувано на 03.10.23 в 16:03

платена публикация
В Пловдив стартира кампанията „Пресичам безопасно с TEDI”

С открит урок по безопасност на движението по пътищата в ОУ „Алеко Контстантинов“ в Пловдив  бе дадено началото на образователна кампания „Пресичам безопасно с TEDI“. Представители на Главна дирекция „Национална полиция“ запознаха първокласниците в пловдивското училище с основните правила, които те трябва да спазват за своята пътна..

публикувано на 03.10.23 в 14:26

Зелената сделка е най- голямата измама от 2000 години насам

Протестът на миньорите и на енергетиците, който продължава с блокади на ключови пътища в страната вече пети ден, е политически, но не партийно- политически, а срещу безумната политикана ЕС по Зелената сделка, каза в предаването "Точно днес" Димитър Иванов от Движението за енергийна независимост. "Зелената сделка е най- голямата измама в историята на..

публикувано на 03.10.23 в 10:11