Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Петя Загорчева, автор на рубриката "Любими сериали"

Здравейте! Аз съм Петя Загорчева и ще ви представя рубриката „Любими сериали”.

По време на своята почивка, всеки предпочита да върши различни неща. Някои четат книги, други се отдават на игри. Има и такива, които обичат да разпускат чрез гледане на сериали. Хубавото на сериала е, че ни позволява да вникнем повече в самата история. А нетърпението, с което очакваме новия сезон, е трудно да се опише. Разбира се, това се отнася за качествените филми, а не така наречените „сапунки“.

Сериалите ни дават възможност да надникнем в много светове, изпълнени с мистерии, загадки, фантастични истории и комични случки. Огромното им предимство пред филмите е, че задържат вниманието ни за по – дълъг период от време. Независимо кой жанр предпочитате ще получите шанса да си изберете, каквото ви харесва.

Снимка

Ще започнем с един криминален сериал. Той се казва „Готъм“ и както се досещате ще разказва историята на един от най – известните измислени градове. Но различното този път е, че Батман няма да раздава справедливост, защото ще бъде дете, току що загубило родителите си. Ще ни бъдат представени и млади версии на познатите ни злодеи – Жената – котка, Отровната Айви, Пингвинът  и други. Ще научим повече и от историята на комисар Гордън, който ще бъде все още детектив.


Все още неопитен, наскоро пристигнал от провинцията познатия, ни комисар и партньорът му ,  попадат на най-високопрофилния случай в историята на Готъм - убийството на местните милиардери Томас и Марта Уейн. Така той се запознава с 12 – годишния Брус.


Съвсем нова за Батман вселената, се появява като отрицателен герой властната гангстерка Фиш Мууни, изиграна от Джейда Пинкет Смит.

В ролята на Гордън влиза актьорът Бен Макензи, познат ни от сериала Ориндж Каунти. Малкият Брус Уейн ще бъде изигран от 13 – годишния Дейвид Мазуз.

Снимка
Трейлърите изглеждат обещаващо и създават големи очаквания за сериала. Самата  идея за сериал, който ни представя предисториите на Батман звучи вълнуващо.
Премиерата ще бъде през есента по телевизия Фокс. Тогава предстои да разберем още много за тъмната страна на Готъм.


Още от категорията

Ирина Климова "Загадъчните музи"

Здравейте! Казвам се Ирина Климова и днес ще ви представя   рубриката „Загадъчните музи“.  Ще   се опитаме да разгадаем коя е загадъчната муза, вдъхновила Иван Крамской да нарисува един от най-тайнствените портрети в световната живопис – „Неизвестна“. Картината е представена   на изложба в Петербург през 1883 г.. Приета е..

публикувано на 22.08.14 в 14:31

"Ходещо" изкуство - татуировките

Здравейте! Казвам се Катерина Йотовска и ще ви представя рубриката ""Ходещо" изкуство" с най-колоритния представител, завладял сърцето и душата на хората от векове насам, а именно татуировките.  В различните държави по света съществуват различни разбирания за този вид изкуство, както и разнообразни форми и стилове в  татуирането. За някои народи..

публикувано на 15.08.14 в 14:11

Тихомир Бортоласов в рубриката “Извън мейнстрийма”

Здравейте, аз съм Тони. В рубриката “Извън мейнстрийма” днес ще ви представя соловия артист Leo Bellew с проекта му Stage 1. Нат е музикант на 30 г, който живее в Аделаида, Австралия. Лично аз го открих, когато слушах Meat Puppets в youtube и в предложенията отстрани имаше музикално видео, в което Нат прави кавър-версия на тяхна песен..

публикувано на 12.08.14 в 14:56

Десислава Карайлева, автор на рубриката "Радио блендер"

Здравейте ,уважаеми слушатели! Казвам се Десислава Карайлева и днес ще ви представя рубриката „Радио блендер“. Ще ви дам няколко съвета къде да отидете на почивка,какви освежаващи напитки можете да си приготвите сами и как да си прекарате свежо лятото. Да започнем с най-важното през летния сезон-напитките. Първата и най-лесна за приготвяне напитка..

публикувано на 08.08.14 в 15:44

Йорданка Шпиталова, автор на рубриката "България отвътре"

Здравейте! Казвам се Йорданка Шпиталова и днес ще ви представя рубриката „ България отвътре”. Всеки от нас е посещавал множество забележителности в страната и се е възхищавал, но колко от нас знаят историята на тези забележителности? Днес съм избрала да ви представя един от най-забележителните български манастири, а именно Гложенският..

публикувано на 08.08.14 в 15:27