Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В четвъртък затварят за движение бул. "Македония"

| обновено на 18.08.14 в 13:15

Със символична първа копка кметът Иван Тотев даде старт на реконструкцията на бул. „Македония” в „Южен”. Булевардът е  много важен за  района, защото през Бетонния мост осигурява връзката с централната градска част, подчерта кметът. Ремонтът на участъка от „Македония” от ул. „Даме Груев” до бул. „Никола Вапцаров” е на стойност 1 милион 438 хиляди  лева. 

Предвижда се премахване на паважната и поставяне на асфалтова настилка,  направата на вибропресовани бордюри и тротоари, подмяна на дъждоприемните и канализационните шахти и осветителните тела. Бул. „Македония” няма да бъде разширен, подчерта кметът. За да бъде подобрено движението, ще бъдат изградени джобове на спирките на градския транспорт.  Затварянето на бул. „Македония” за предстоящия ремонт ще стане в четвъртък, тази седмица, а реконструкцията ще продължи 2 месеца. 

Трафикът основно ще се поеме от успоредната  улица „Димитър Талев”, а за улеснение, двете кръстовища на „Македония” с „Даме Груев” и „Скопие” засега ще останат отворени за движение, каза още Тотев. „Невиждано количество средства  се вложиха в район „Южен” в последните години. В момента се ремонтира  бул. Христ Ботев, ул.„Братя Бъкстон”,  наскоро приключи и ремонтът на бул. „Никола Вапцаров”. 

Следващата година ще се проектират и две улици в кварталите „Остромила” и „Беломорски”, подчерта още на първата копка кметът.  Той допълни, че с реализацията на заложения в Интегрираните планове за градско развитие комуникационно-транспортен пробив под Централната жп гара, бул. "Македония" ще се свърже с бул. "В. Априлов" и така ще се осигури директно трасе по направлението север - юг.

Тотев каза още, че се очаква до две седмици да започне и реалната работа по проекта „Модър – Царевец” . Община Пловдив ще издаде строително разрешение за изграждането на подземното съоръжение, което ще свърза районите „Южен” и „Западен”.  Очаква се и отпускането на държавно финансиране за ремонта на западното платно на моста на бул. „Васил Априлов”. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отново протест срещу частен паркинг на Пещерско шосе

Жители на пловдивския район „Западен“ за втори път излизат на протест тази вечер срещу изграждането на паркинг на общинския терен пред болница „Пълмед“.  По-рано днес предложението да се прекрати договорът за наем на имота между общината и фирмата, собственик на лечебното заведение, внесено в Общинския съвет от районния кмет Тони Стойчева,..

обновено на 28.06.24 в 17:28

Бутат Бетонния мост още тази вечер

Днес следобед започва  демонтажът на Бетонния мост. Това съобщи ръководителят на проекта от страна на изпълнителя за Радио Пловдив. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.  Разрушителните дейности ще продължат три денонощия без..

обновено на 28.06.24 в 17:27

От 3 юли затварят част от Гребния канал в Пловдив

От 3 юли започва затваряне на пространствата на Гребния канал с ограждения, като отворени ще бъдат само проходите и подстъпите към Гребния канал. Това се налага във връзка с провеждането на предстоящите две Световни първенства по кану-каяк – за ветерани от 12 до 14 юли, и за юноши и младежи от 17 до 21 юли. От 6 часа на 10 юли до 20 часа на 21..

обновено на 28.06.24 в 17:26

Хванаха десетки пияни и дрогирани шофьори за две седмици в Пловдивско

Хиляди нарушители, десетки пияни и дрогирани шофьори заловиха екипите на „Пътна полиция“ и тринадесетте районни управления  на територията на Пловдив и региона  в рамките на продължилите две седмици стриктни проверки по пътищата.   В периода от 14 до 27 юли са проверени почти 20 500 автомобили и над 17 200 души. Засечени са близо 11 400..

обновено на 28.06.24 в 16:59

„Пловдив 2019“ инвестира 200 000 лв. в 17 нови събития

Фондация „Пловдив 2019“ инвестира 200 000 лева за събития по програма „Зелена Култура – Зелен Град“. 17 събития от общо 34 проектни предложения вече са класирани от експертното жури и получават финансиране. Те ще се реализират в градските паркове, тепетата, както и на открити сцени и публични пространства в кварталите на града. Целта е да се..

публикувано на 28.06.24 в 15:59