Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Воеводско "Не" по заема за втори Гребен канал

Общинските съветници Славчо Атанасов и Слави Георгиев се обявиха против тегленето на нов заем за проекта за построяването на втори гребен канал.

„Ние сме „за” втори гребен канал, но стоим зад проекта на арх. Валентин Маринов, който е само за 6 млн. лв” – заяви бившият кмет Атанасов. Той изтъкна, че освен големия кредит заради проекта на кмета Иван Тотев ще бъдат изсечени над 4000 дървета, както и трябва да бъдат преместени дигите на река Марица.

Срещу масовата сеч в „Западен” се обяви и бившият кмет на района Десислава Желязкова. „Този район беше „зеления дроб” на града, а след няколко години ще бъде най-голямата пустош” – категорична е Желязкова.

„Клубовете по гребане са само параван за проекта на Иван Тотев. Новото водно съоръжение ще бъде зона за платени атракции, които обикновените пловдивчани няма да могат да си позволят. Зоната ще обслужва интересите само на заможните пловдивчани” – заяви Слави Георгиев, като визира идеята на Тотев на втория гребен канал да има джетове, водни ски и бънджи скокове.

Общинските съветници, които са активисти на Патриотичен фронт, заявиха, че на сесията на 11 септември ще гласуват против този проект на Тотев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Карлово показват военна техника и въоръжение за 6 май

С редица прояви военнослужещи от страната ще посрещнат 6 май - Деня на храбростта и Празника на Българската армия. Началото на събитията в страната е днес, 25 април, в гарнизон Карлово на площад „20 юли“, от 16.00 ч, където 61-ва Стрямска бригада организира статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от..

публикувано на 25.04.24 в 06:26

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08

ПП внася предложение за оставката на председателя на НС Желязков

На утрешното заседание НС ще разгледа внесеното от ПП в деловодството на парламента предложение за оставката на председателят Росен Желязков, това обявиха в Пазарджик съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асенн Василев. Като мотив те посочиха системното неизпълнение на законодателната програма от страна на Желязков. „ Цялостно..

публикувано на 24.04.24 в 20:07

В Карлово набелязаха мерки срещу престъпността

Мерки за предотвратяване на престъпленията обсъдиха в Карлово директорът на пловдивската полиция ст. Комисар Георги Чергов и кмета на общината Емил Кабаиванов. Сред една от тези теми бе и видеонаблюдението в града, за чието подобряване и разширяване на обхвата му кметът д-р Кабаиванов изрази готовност. Според краткия доклад на..

публикувано на 24.04.24 в 19:52

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32