Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С очакваното поскъпване на тока ще бъде увеличен и размерът на енергийните помощи

| обновено на 09.09.14 в 15:28
Снимка: БГНЕС

С очакваното поскъпване на тока от първи октомври ще бъде увеличен и размерът на енергийните помощи. Това съобщи в Пазарджик министърът на труда и социалната политика Йордан Христосков:

Има подписана заповед от министъра Адемов за енергийни помощи, равно на 65,72 лева. При тези цени на тока, ако бъде увеличена цената на електричеството от първи октомври, ще бъде коригирана тази заповед. Нека да видим с колко ще бъде увеличена, веднага, автоматично подписвам заповедта и месечните енергийни помощи ще бъдат получавани в по-висок размер, за да може да компенсират това поскъпване.

Христосков съобщи, че до края на седмицата 49 хиляди социално слаби семейства с първокласници ще получат по 250 лева. Що се отнася до наводнените райони, социалните служители обработват на място молбите за еднократна помощ от 325 лева, а хора с временна заетост са ангажирани в разчистването.

В Хасково, където наистина беше много тежко положението, там първо имаме един наводнен Център за настаняване на деца в жилища от семеен тип. Децата са изведени и са подсигурени с абсолютно всичко, което е необходимо. По същия начин в област Бургас, в квартал "Победа" има паднали къщи, но в момента е невъзможно да се влезе в квартала, тъй като има риск от срутване на жилища и кварталът се охранява от МВР, но в момента, в който може да се влезе, социалните работници ще влязат, социалните ни работници са в рибарското селище, приемат и помагат на хората да попълнят молбите за социална помощ.

Излъчената в предаването "Нещо повече" кореспонденция на Невена Петрова можете да чуете взвуковия файл.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!