Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биг бендът на БНР и Биг бенд "Пловдив" свирят за 80 години БНР и 60-тата годишнина на Радио Пловдив

Пловдив ще посрещне музикантите от Биг бенда на БНР тази събота, 13 септември. Концертът с участието на виртуозите от Биг бенда с диригент Антони Дончев и любимците на публиката - Йорданка Христова, Маргарита Хранова и Васил Петров, е част от проявите, посветени на 80-годишнината на Българското национално радио – „Властелинът на ефира“.

В Пловдив Биг бенда на БНР, и обичаните от поколения поп певци, ще представят златни български и световни шлагери. Началото на концерта е от 19.00 часа на сцената пред Община Пловдив.

Още един концерт, посветен на 80 години БНР и 60 годишнината на Радио Пловдив, ще зарадва пловдивчани в същия ден. JAZZ RADIO NIGHTна Биг бенд Пловдив ще започне от 22 часа пред сградата на Радио Пловдив. Концертът на  Биг бенд Пловдив е в рамките на „Нощта на музеите и галериите”. 

В JAZZ RADIO NIGHT ще прозвучат инструментални композиции на Tower of Power, Chick Corea, Michael Camilo, M.Jackson, A.Piazzolla, Jaco Pastorius, Withney Houston, както и парчета на Mark Rohnson, Cee Lo Green, Bruno Mars, Aloe Blacc, Beyonce, Tina Turner, Jessie Jay.

В чест на своя юбилей Българското национално радио е подготвило и голяма награда. Нов пикап Great Wall Steed 5 има шанс да спечели всеки, който посети юбилейните концерти, като попълни безплатен талон и участва в томболата на БНР. 

Името на печелившия, който ще получи ключовете от пикапа “Made in Bulgaria”, ще бъде изтеглено и обявено в присъствието на нотариус на 12 януари 2015 г. по програма „Хоризонт“ на БНР". Условията за участие в томболата са публикувани на страницата на корпоративния портал на БНР в интернет – www.bnr.bg.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Димитрина Дойчинова

Димитрина Дойчинова показва живопис и графика в Радио Пловдив

Изложба живопис и графика ще представи в Кублтурния център на Радио Пловдив художничката Димитрина Дойчинова. ИЗложбата ще бъде открита на 01 юни, събота, в 17.30 часа.  По време на събитието ще прозвучи за първи път и музика, създаденаспециално за изложбата, изпълнена от Колегиум „ОСАННА”.  Димитрина Дойчинова е вдъхновила композитора Георги Попов..

публикувано на 27.05.24 в 13:20

БНР празнува 24 май с литературно четене на журналисти- писатели

Журналистите - писатели от БНР ще отбележат празничния 24 май с участие в предаването "Артефир" на програма "Христо Ботев". Специално издание на "Артефир", което се излъчва от 12.00 до 14.00 часа, е под мотото "Радио ПЕН Клуб".   Литературното четене, организирано от БНР и програма "Христо Ботев", е в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 23.05.24 в 14:17

Премиера на пети том на "Великите европейци" в Радио Пловдив

Петият том от книжната поредица "Великите европейци" ще бъде представен в Първо студио на Радио Пловдив на 15 май, сряда, от 18.00 часа . "Ако се чудите къде през кампанията за европейските избори ще научите най-много за Европа, не разчитайте на кандидатите за евродепутати, а заповядайте в Радио Пловдив", отправя поканата към..

обновено на 15.05.24 в 11:26

Студенти от ПУ представят свои картини в Радио Пловдив

Студенти от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски", катедра "Естетическо възпитание" от специалностите "Педагогика на обучението по изобразително изкуство" и "Графичен дизайн с реклама", откриват изложба в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията включва живопис, графика и смесени техники под ръководството на проф...

публикувано на 09.05.24 в 07:43

Джеймс Уайли Трио с концерт в Първо студио на Радио Пловдив

„Камерна сцена Пловдив“ кани пловдивчани на следващото си събитие от програмата за този сезон – концерт на Джеймс Уайли Трио . Концертът е на 8 май,  от 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив.  Джеймс Уайли Трио (James  Wylie Trio) е в състав: Джеймс Уайли – саксофон, Михаил Иванов – контрабас и Алекс Лулудис – барабани...

обновено на 08.05.24 в 14:12