Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"15х5" в изложбената зала на "Гладстон" с куратор Христо Жеков

Христо Жеков е куратор на "15х5"
Снимка: Радио Пловдив

Традиционната изложба на Дружеството на пловдивските художници „15х5” се открива тази вечер (18 ч.) в залата на ул. „Гладстон”. Куратор на проекта тази година е художникът Христо Жеков, който е поканил 15 свои колеги с по 5 картини. 

В експозицията участват Ангел Чираков, Владислав Паскалев, Деляна Димитрова, Димитър Янков, Жорж Сопаджиев, Иван Тошков, Иван Чакъров, Йордан Калчев, Найден Панайотов, Никола Минчев, Палмиро Дечевски, Саркис Нерсесян, Снежана Фурнаджиева, Фернандо Ервас Каналес и Христо Жеков.Иван Тошков в 15 х 5




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Темата кой да е външен министър не е моя, заяви Бойко Борисов в Пловдив

Не искам да коментирам тази тема, тя не е моя. Това заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, отговаряйки на журналистически въпрос, свързан с предложението на служебния премиер Димитър Главчев той да  поеме и Министерството на външните работи .  „Аз казах, че партия ГЕРБ не приема услужливите медии на партиите на промяната да зададат нито веднъж..

публикувано на 20.04.24 в 18:45
Калоян Сухоруков

Юристи от ГЕРБ оглавиха 16-та и 17-та РИК Пловдив град и област

След като на проведените миналата седмица консултации не бе постигнато съгласие за ръководството на Районните избирателни комисии за Пловдив град и област, ЦИК назначи председатели на 2-те комисии. Адв. Калоян Сухоруков от ГЕРБ отново е шеф на 16-та РИК Пловдив – град. Той има дълъг опит в организацията и отчитането на изборни резултати, сега..

обновено на 20.04.24 в 16:38

300 абсолвенти на ПУ получиха дипломите си

300 абсолвенти получиха тържествено своите дипломи в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“. Те положиха Галилеевата клетва и обещаха да използват научните си познания единствено за добро и за напредък.  Сред гостите на церемонията бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров и заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов.  „Тук съм..

публикувано на 20.04.24 в 15:45

Продължават събитията в обновената Градска градина в Пловдив

И днес продължават събитията по повод откриването на обновената Градска градина в Пловдив.  Заради прогнозата за променлива метеорологична обстановка за 20 и 21 април и за по-голяма сигурност при провеждане на събитията детският празник, предвиден за събота, включен в проявите за откриването на обновената Градска градина в Пловдив, се мести за..

обновено на 20.04.24 в 13:23

В ДГС "Кормисош" отглеждат алпийски козирози

В Държавното ловно стопанство "Кормисош" възобновяват популацията на алпийския козирог. То е единственото в България, в което се отглежда стадо алпийски козирози.  16-те животни са докарани тази година от Бавария, адаптират се добре и вече чакат поколение.  Специфичният вид кози някога е обитавал територията на България и е изчезнал.  Сега в..

публикувано на 20.04.24 в 11:19