Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Шотландците все се мислят за различни, но никой не им вярва

В Англия не се гледа много сериозно на днешния референдум - описва относителното спокойствие сред гражданите на Обединеното кралство журналистът Юлиян Попов, който прогнозира, че референдумът за отделяне на Шотландия няма да успее.

В коментар по темата той описва, че неглижирането на темата не е най- разумното отношение към нея, защото ако постине независимост - страната би трябвало да ревизира много от от политиките си, включително да преосмисли членството си в ЕС, не е ясно как ще се разделят петролните находища, ресурсите на страната.

Шотландия и сега има доста голяма автономия, получена по времето на Блеър, но ако сега остане в съюза- ще получи още по- голяма независимост, на практика от тук нататък тя ще получава всичко, което поиска- прогнозира Юлиян Попов.Още от категорията

Минималната заплата заплашва пазара на труда

Механизмът за определяне на минималната работна заплата, който определи в последните си дни 48-то Народно събрание, заплашва функционирането на пазара на труда в България. Това коментира изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов в предаването „Точно днес“. Причината е, че като се начислят..

публикувано на 06.02.23 в 11:38

Сценарият "добро" и "лошо" ченге обслужват ГЕРБ

"Станахме свидетели на театър от типа  доброто и лошото ченге. Добрият Борисов, който дойде в Пловдив и започна да говори за некадърността, непрозрачността в управлението и как не иска да се свързват с ГЕРБ. Часове по-късно Здравко Димитров изигра "лошото" ченге и каза, че няма да си подаде оставката, защото е избран от гражданите и никой лидер..

публикувано на 06.02.23 в 11:09

Политиката в Пловдив показва образа на България

"Случващото се в Пловдив в момента показва  цялостния образ на страната. Политическите партии се активират само преди избори. Тогава изведнъж се оказва, че може да се търси решение на проблемите, но преди това те трябва да минат през политически сблъсък. В национален мащаб се вижда със сигурност, че политическото безвремие продължава, но вън от него..

публикувано на 06.02.23 в 10:28

Някъде се скъса нишката между ГЕРБ и Здравко Димитров

Има известен елемент на изненада от това, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Мисля, че комуникацията между ГЕРБ и кмета Димитров е на нормално ниво, но явно нещо някъде се е скъсало. Това коментира в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив председателят на ОбС Александър Държиков. Той допълни, че..

публикувано на 06.02.23 в 08:39

Константин Еленков в "Добро утро, ден!"

На 27 години с впечатляваща театрална биография, пред която хоризонтът е безкраен. В поведението си ту е като дете  любопитен към света, ту е мъдрец, потънал в познанието за него.  Константин Еленков е гостът ни в „Добро утро, ден!“ тази седмица.   Той е Одисей от едноименния изключителен спектъкъл на Пловдивския драматичен театър. Играе..

обновено на 03.02.23 в 16:53