Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строежът на стадион "Христо Ботев" вече е възобновен

| обновено на 24.09.14 в 16:18

Строежът на стадион "Христо Ботев" продължава от днес, като на съоръжението работят няколко десетки души. Очаква се в близките месеци да бъдат завършени в груб строеж трибуна "Изток", както и северната трибуна.

Централната трибуна ще бъде запечатана до кота "нула", като по този начин съоръжението да посрещне спокойно зимата.

"Целта ни е да довършим започнатото и конструкциите да бъдат напълно стабилни до Нова година. Засега не може да се каже кога отборът ще може да играе мачовете си там, но при първа финансова възможност ще форсираме завършването на стадиона", заяви Ангел Палийски, който отговаря за строежа та стадион "Христо Ботев".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Минчо Пашов

Минчо Пашов - бронзовият медалист от Москва 1980

Великият ни щангист Минчо Пашов е р оден на 7.11.1961 година  в село Шишманци. Пашов извоюва бронзов медал на Олимпийските игри в Москва през 1980 година в категория до 67.5 кг. През 1980 г. и 1981 г. е световен шампион за младежи. Трикратен световен и европейски вицешампион в категория до 75 кг. На турнира "Черно море" във Варна през 1984..

публикувано на 23.06.24 в 10:43

"Локомотив" привлече украинеца Данило Полонский

"Локомотив" (Пловдив) привлече Данило Полонский от "Пирин" (Благоевград). Двата клуба постигнаха споразумение, като “орлетата” си запазиха правото да получат процент от бъдещ трансфер на играча в трети клуб. Атакуващият полузащитник е второто ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за три години. Данило Полонский е роден на 14..

публикувано на 23.06.24 в 10:14

"Ботев" стартира контролиге с 1:0 над Берое

Ботев (Пловдив) стартира приятелските срещи в предсезонната си подготовка с победа с 1:0 над Берое, а единственото попадение реализира Емануел Уме. Двубоят се изигра на стадион „Христо Ботев“ и бе с вход свободен, като голям брой привърженици на „канарчетата“ наблюдаваха любимците си от трибуните.  „Жълто-черните“ създадоха първата по-чиста ситуация в..

публикувано на 22.06.24 в 23:04

Никола Илиев се завърна при "канарчетата"

Атакуващият полузащитник Никола Илиев се завърна в "Ботев" (Пловдив) с перманентен трансфер от италианския гранд "Интер". 20-годишният халф започна пътя си в професионалния футбол именно при "жълто-черните“. "Днес е специален ден за "Ботев" Пловдив, тъй като приветстваме Никола Илиев обратно в нашия отбор. Никола е един от най-талантливите млади..

публикувано на 22.06.24 в 17:43

"Ботев" с пето ново попълнение

22-годишният краен защитник Андрей Йорданов подписа с "Ботев" (Пловдив). За последно той игра за "Пирин" (Благоевград), а в кариерата си е бил част от "Крумовград", ЦСКА 1948, "Царско село", "Литекс" и ЦСКА. През март Йорданов получи и дебютната си повиквателна за националния отбор на България. Йорданов е петият футболист присъединил се към..

публикувано на 22.06.24 в 10:31