Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Път убиец взе поредна жертва

| обновено на 25.09.14 в 16:34

Поредна жертва взе  тежка катастрофа на пътя  между Йоаким Груево и Перущица снощи. 

По първоначални данни около 20 часа, снощи лек автомобил “ДЕУ”, управляван от П.Д. /40 г./ от Стамболийски, се движил с прекалено висока скорост.   При десен завой  шофьорът  изгубил управление, колата навлязла в насрещната лента и се врязала челно в  идващия лек автомобил “Рено” с 26-годишен шофьор от Перущица. 

От жестокия сблъсък на място е починал 50-годишен мъж от Цалапица, който пътувал в “ДЕУ”-то. В болница с тежки травми  са  виновният водач, други двама спътници в неговата кола, както и шофьорът на Реното. 

Причинителят на катастрофата е карал с над 100 км/ч., сочат първоначалните данни. Освен това той е отказал алкохолния тест на място с дрегер,  но след откарването му в УМБАЛ "Св. Георги" принудително му е взета алкохолна проба, потвърди пред Радио Пловдив началникът на Пътна полиция Радослав Начев. По думите му, ако тя се окаже положителна, това ще бъде допълнително утежняващо обстоятелство за него, тъй като с действията си е причинил смъртта на своя спътник. 

Шефът на КАТ бе категоричен, че не пътната инфраструктура на мястото е причина за трагедията, а единствено лудешкото каране на виновния шофьор.  Радослав Начев увери, че  този участък е достатъчно добре сигнализиран и обозначен и  станалите няколко поредни катастрофи по този път се дължат на човешкия фактор.  

Откакто в началото на годината съдебно бяха отменени електронните фишове, издавани от мобилните системи на пътната полиция, се получи усещане за безнаказаност и безконтролност, което рязко завиши трагичните инциденти, заяви  Радослав Начев.  





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ДПС - Пловдив свали доверието си от ветерана Рамадан Аталай

Областният съвет на ДПС в Пловдив свали доверието си от депутата Рамадан Аталай, който беше водач на листата на партията на последните парламентарни избори в Пловдив област. Причината за това решение, са слабите резултати на ДПС в областта, като тенденцията за понижаване на броя на гласовете за партията, се наблюдава на всички избори през..

обновено на 29.06.24 в 13:30

Фармацевтите заплашиха да спрат работа по Здравната каса

Собственици на аптеки предупредиха, че част от обектите ще преустановят работа по Здравна каса, ако от 4 юли влязат в сила готвените промени в нормативната база.  В сряда в Ямбол ще се проведе символичен протест на фармацевтите, а към протестните действия се очаква да се присъединят и други градове, стана ясно по време на първи..

публикувано на 29.06.24 в 12:25

Двойно поскъпнаха местните такси и услуги в Пазарджик

Общинският съвет в Пазарджик повиши цените на местните такси и услуги, като скокът е между 20 и 50 процента. Предложението е на кмета Петър Кулински, с обяснението, че стойността на услугите не е променяна от 15 години.  Заради промяна на нормативните документи, част от услугите отпадат, като паралелно с това се въвеждат нови...

публикувано на 29.06.24 в 11:04

Фармацевти, политици и експерти обсъждат в Пловдив проблемите в бранша

Собственици на аптеки, народни представители, професори от академичните среди и анализатори  се събират в Пловдив за да обсъдят проблемите в аптечния бранш.  Инициативата е провокирана от поредната  промяна в начина на работа на аптеките с Касата. Основна пречка за тях е задължението да отпускат антибиотици и лекарства за диабет само на..

обновено на 29.06.24 в 10:13

Бетонният мост отиде в историята

Предсрочно започна демонтажът на Бетонния мост в Пловдив. Началото бе обявено за събота сутрин, но дейностите стартираха още в късния следобед в петък.  Премахнато е съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.   Разрушителните дейности ще продължат три..

обновено на 29.06.24 в 09:50