Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Кирчев - от какво зависи цената на тока? - "Извън протокола"

Замеряне с яйца, размяна на нецензурни репликии сблъсъци белязаха общественото обсъждане на цената на тока в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране

Че сметките е закономерно да се вдигнат, потвърди пред Радио Пловдив и бившият заместник-председател на енергийния регулатор доцент Валентин Кирчев, като обясни, че причините за това са изцяло в разходите за ресурсите и че са пазарни, като нямат общо със социалната сфера, въпреки че това засяга цялото население. 

Ето как доцент Кирчев нагледно обясни, защо трябва да поскъпне еленергията:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ГЕРБ може да предложи Борисов за председател на НС

  "Не трябва да подценяваме възможността Борисов да играе оригинални ходове. Например, изобщо няма да се учудя, ако утре ГЕРБ предложи него за председател на Народното събрание", коментира в студиото на Радио Пловдив социологът Андрей Райчев. Според него криза около избора на председател на парламента би била абсолютно безсмислена и изкуствена...

публикувано на 18.06.24 в 16:23

17 афтършока до обяд са усетени в Пловдивско и те ще продължат месеци

17 вторични труса са регистрирани след основното земетресение снощи от 4,3 по Рихтер, като най-силният вторичен трус от 2,8 по Рихтер бе регистриран в 11:29 часа. Афтършоковете ще продължат и в следващите дни, обясни доц. Пламена Райкова - Цанкова, ръководител на департамент "Сеизмология" към НИГГГ при БАН. Голяма част от тях не са били..

обновено на 18.06.24 в 14:26

Социолози и граждани дискутират "Консервативно и/или либерално"

Дискусионен клуб за консервативни дебати гостува в Пловдив и организира среща със социолозите Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и Първан Симеонов.    Дискусията е на тема ,,Консервативно и/или либерално” и ще се състои в Регионалния исторически музей. Дискусионен клуб за консервативни дебати е създаден през 2022 година в Стара Загора..

обновено на 18.06.24 в 11:21
Мария Пиргова

Каквото и да е правителството, то ще бъде нелегитимно

Въпросът е не дали ще има правителство, а на кого ще бъде това правителство? И дали гражданите ще имат някаква връзка с него. Това заяви в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив професор Мария Пиргова. Според нея има и още един въпрос, свързан с това дали властта ще бъде произведена от изборите или те не са произвели реалната власт в..

публикувано на 18.06.24 в 10:12

Предлагат по-високи цени на такситата в Пловдив и повече коли

Предложение за увеличение на цената на таксиметровите услуги и увеличение на таксиметровите автомобили, които ще работят на територията на община Пловдив предлага кмета Костадин Димитров за гласуване на сесията на ОбС този четвъртък. Предложението е на база подписка от Асоциацията на таксиметровите водачи, в която са защитени минималните и..

обновено на 18.06.24 в 07:41