Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Българи – шампиони" или за силата на човешкия дух - Елица Тодорова гостува в "Рудбокс"

| обновено на 01.10.14 в 14:42

Елица Тодорова гостува тази вечер в ефира на Радио Пловдив и предаването Рудбокс.Очаквайте новата музика събрана в албума „Българи –шапиони” и разказ за вдъхновението породено от силата на човешкия дух.

"Новият албум е посветен на българските спортни успехи.Но шампионите не са само в спорта, те са навсякъде, сподели Елица Тодорова. Днес „Българи-шампиони“ според мен се отнася за всеки наш сънародник, който успява да оцелее в тези трудни времена. 

СнимкаАлбумът е за българите, избрали да останат в нашата родина. А също и за тези, които живеят в чужбина. Сред тях също има „големи шампиони“, успели да се наложат в своята професионална област."

http://www.youtube.com/watch?v=X06AOvfLRX0

 "Търсили сме клубно, дори дискотечно звучене. Но има и няколко много лирични песни, записани акустично в съпровод на пиано или китара. Интересна комбинация се получи в известната пиринска песен „Пуста младост“. Изпълняваме я заедно с двама младежи от Благоевград – братята Мартин и Кристиян Пищолски. Освен, че пеят, те свирят на тарамбуки и тъпани…”

Не пропускайте Рудбокс тази вечер след новините на БНР в 20ч.

Още от категорията

В "Срещите" разговор за Светите писания и вечнността

Защо се чуват гласове, че днес са потребни нови пътища към едно променено човечество, които християнската религия трябва да осмисли, осмисляйки самата себе си?  Отец Радослав Паскалев с размисли за вечността на писанията на Светите отци.

обновено на 02.03.24 в 10:16

Апарт с премиера на "Жените в Народното събрание"

Премиера на спектакъла „Жените в Народното събрание“ от Аристофан  представя в Театър АПАРТ в залата на пл. „Съединение“ 3.  Античният текст звучи съвременно и днес, а актьорите вплитат игра, танци, много смях и шеги в представянето на ироничната идея, че ако жените завземат властта и Народното събрание, ще създадат по-добри закони за..

публикувано на 02.03.24 в 08:31

Изложба разказва историята на паметника на Шипка

Показват фотодокументалната изложба „Строителите на Паметника на свободата“ в Регионалния исторически музей в Пловдив.  Тя е посветена е на 85-годишнината от откриването и освещаването на монумента на връх Св. Никола.  Историята на строежа е разказана в 22 табла със снимки и факсимилета на документи и кореспонденция. Табла изобразяват приноса..

обновено на 01.03.24 в 11:23

Регламентът на наградата "Христо Г. Данов" да не се променя

Регламентът на наградата Христо Г. Данов не трябва да се променя, категоричен е писателят Недялко Славов, който е и носител на приза. Добави още, че единствено паритетът на Пловдив в журито трябва да бъде възстановен. Според него предложените от министерството на културата промени отнемат част от авторитета на наградата и я разводняват...

публикувано на 01.03.24 в 11:13

АПАРТ представят "Жените в Народното събрание"

Премиера на спектакъла „Жените в Народното събрание“ от Аристофан  представя в Театър АПАРТ в залата на пл. „Съединение“3.  Античният текст звучи съвременно и днес, а актьорите вплитат игра, танци, много смях и шеги в представянето на ироничната идея, че ако жените завземат властта и Народното събрание, ще създадат по-добри закони за..

публикувано на 01.03.24 в 10:42