Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Българи – шампиони" или за силата на човешкия дух - Елица Тодорова гостува в "Рудбокс"

| обновено на 01.10.14 в 14:42

Елица Тодорова гостува тази вечер в ефира на Радио Пловдив и предаването Рудбокс.Очаквайте новата музика събрана в албума „Българи –шапиони” и разказ за вдъхновението породено от силата на човешкия дух.

"Новият албум е посветен на българските спортни успехи.Но шампионите не са само в спорта, те са навсякъде, сподели Елица Тодорова. Днес „Българи-шампиони“ според мен се отнася за всеки наш сънародник, който успява да оцелее в тези трудни времена. 

СнимкаАлбумът е за българите, избрали да останат в нашата родина. А също и за тези, които живеят в чужбина. Сред тях също има „големи шампиони“, успели да се наложат в своята професионална област."

http://www.youtube.com/watch?v=X06AOvfLRX0

 "Търсили сме клубно, дори дискотечно звучене. Но има и няколко много лирични песни, записани акустично в съпровод на пиано или китара. Интересна комбинация се получи в известната пиринска песен „Пуста младост“. Изпълняваме я заедно с двама младежи от Благоевград – братята Мартин и Кристиян Пищолски. Освен, че пеят, те свирят на тарамбуки и тъпани…”

Не пропускайте Рудбокс тази вечер след новините на БНР в 20ч.

Още от категорията

Пловдив дигитализира експонати и артефакти от музеи, ГХГ и НБ

Започва реализирането на проекта „Културното наследство на Пловдив, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места“, обяви заместник-кметът на града Пламен Панов. В проекта са включени 7 културни институции – Общинският институт „Старинен Пловдив“, Археологическият, Историческият, Етнографският и Природонаучният музеи,..

публикувано на 09.08.22 в 12:47

Преге - предаване за света на книгите, 06 - 12 август

В предаването за книги на Радио Пловдив на 06.08.2022г. бяха представени следните заглавия: BNR podcasts · Преге - Нови книги и литературен календар от 06.08 до 12.08.2022 Рубрика „Напълно непознати“ Сара Джио. С обич от Лондон. 308 стр. ок. 4А, Хермес, 2022. Роза Лей. От Венеция с любов. 448 стр., ок. 5А, СофтПрес, 2022. Дейвид..

публикувано на 09.08.22 в 10:43

"Ден на ашурето" пред Джумая джамия

„Денят на Ашурето“ , носещ посланието за толерантност, по традиция събра пред пловдивската Джумая джамия представители на всички етнически общности в града. Домакини на празника бяха Мюсюлманското настоятелство и Районното мюфтийство.  Много пловдивчани и гости на Пловдив опитаха вкусно ашуре, а младежи в традиционни турски носии черпеха..

обновено на 08.08.22 в 14:10

"Омагьосана душа" на Мартин Джачков превзема Пловдив

Образи на чувството, които разкриват цял един живот – колкото личен, толкова и всеобщ, директно ще говорят с душите на зрителите от 8 до 31 август на ул. "Райко Даскалов" в Пловдив. Там, на открито, Мартин Джачков ще изложи своята "Омагьосана душа", като  осем нови портрета се представят за първи път пред публика. Артистът от десет години твори..

публикувано на 08.08.22 в 10:33

Античният театър посреща Виенския симфоничен оркестър

Легендарният Виенски симфоничен оркестър пристига за първи път в България през септември. Официалният оркестър на град Виена ще изнесе два концерта на емблематичния Античен театър в Пловдив. Интерпретации на световно ниво ще чуе публиката на 9 и 10 септември. Програмата включва Увертюрата „Кориолан“ от Лудвиг ван Бетовен, виртуозния Първи..

публикувано на 08.08.22 в 10:21