Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Перущица отричат евангелистките пастори да са търгували гласове

Броени дни преди изборите ромската махала в Перущица се прочу като образец как Евангелистките църкви стават част от схема за купуване на гласове. 

В махалата, където живеят близо 2000 роми, бе демонстрирано как със съдействието на пасторите се манипулират избиратели в полза на определена партия. Всичко това срещу обещания за дарения за църквите, но в крайна сметка срещу оферта за гарантирани гласове и заплащане от хиляди левове.

 

Какво постигнаха евангелските пастори, продаващи гласовете на църковните си общности? Проработи ли схемата в изборния ден? – Антоанета Петричанска провери каква е ситуацията в ромската махала в Перущица. Репортажът може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Някой се страхува от приемането на Закон за сценичните изкуства

Схемата за източване на театрите в Разград и Смолян ще стане по-ясно след включването на всички проверки, които текат от Инспекторатите към Министерството на културата и към Министерския съвет, смята Диана Андреева от „Обсерваторията по икономика на културата". На този етап за нея звучат странно обвиненията на прокуратурата и пускането под..

публикувано на 08.10.24 в 16:43

Липсата на кабинет и бюджетната каша бави "украинската помощ"

Зърнопроизводителите настояват до два дни служебният министър на  финансите Людмила Петкова да се срещне с тях заради изплащането на т. нар.„украинска помощ“. Проблемите с изплащането рефлектират  и върху всички земеделски стопани в България. Най-сериозният проблем е липсата на редовен кабинет . Един кабинет поема ангажименти към..

публикувано на 08.10.24 в 16:15

Ако имаме казус за решаване с младите хора, той е в нас

"С годините професионална работа установихме с колеги, че един от основните проблеми в личностното развитие на младото поколение са точно тези с възпитанието. Децата умеят да се образоват, родителите са достатъчно грамотни, за да направят това, но когато стане въпрос за възпитание като поведение в професионална среда, защото всички сме социални..

публикувано на 08.10.24 в 08:56

Българските политици масово са страхливци

Ограниченията спрямо обществените медии при отразяване на предизборната кампания са все по-анахронични и все по-неадекватни на съвременната ситуация, която най-малкото се отличава с изключително виска степен на скандалност и реч на омразата между самите политици. Това заяви в програма "Ден след ден" медийният експерт, културолог и преподавател..

публикувано на 07.10.24 в 16:12

Знанията по математика да са вход за Математическа гимназия

Знанията по математика - но не от Националното външно оценяване, да са основният критерий за прием в паралелките по информационни технологии в математическите гимназии. Това предложение пращат на образователното министерство от Българската асоциация по информационни технологии и още 4 организации от бранша.  "Тези гимназии търсят деца с изявени..

обновено на 07.10.24 в 15:58