Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

На предишните два вота има секции, в които ДПС и ББЦ получават 98% от гласовете

Социолозите  Димитър Димитров и Стойчо Стойчев изпратиха до МВР свой анализ на изборни резултати от 100 секции на евроизборите и на парламентарния вот през 2013. В тези секции ДПС и ББЦ имат изключително висок изборен резултат и то в райони, в които Движението никога преди това не е имало влияние, а партията на Бареков се е представила далеч по- добре, отколкото в другите райони.

Според Димитър Димитров този вот е „добит” от двете партии контролирано и в синхрон помежду си. Неда Велкова разговаря с Димитър Димитров.

Нулева избирателна активност има в едно от цитираните от Димитър Димитров села - Долни Цибър, община Вълчедръм. Хората твърдят, че по този начин наказват държавата заради бездействието и след като охранители на масиви с царевица са простреляли четирима жители на селото.

В Долни Цибър има 1280 избиратели. Решението да не се гласува е взето спонтанно. 


Още от категорията

Константин Еленков в "Добро утро, ден!"

На 27 години с впечатляваща театрална биография, пред която хоризонтът е безкраен. В поведението си ту е като дете  любопитен към света, ту е мъдрец, потънал в познанието за него.  Константин Еленков е гостът ни в „Добро утро, ден!“ тази седмица.   Той е Одисей от едноименния изключителен спектъкъл на Пловдивския драматичен театър. Играе..

обновено на 03.02.23 в 16:53

Служебният кабинет да работи за коректност на изборите

"Служебното правителство "Гълъб Донев 1" опита да реагира, като управлява някои от кризите, предизвикани и от високата инфлация и необходимостта да реагира на икономическите предизвикателства и на предизвикателствата от  международната среда. Някои от оценките на анализаторите са позитивни, а други - не. Но за общата картина, трябва да се опитаме да..

публикувано на 03.02.23 в 16:30
От ляво на дясно: Николай Цветков, зам.-кмет на Карлово и Ангел Стоев, пловдивски областен управител

Наноси при дъжд са заплаха за Каравелово и Богдан

Има опасност при предстоящи обилни валежи към селата Богдан и Каравелово отново да бъдат свлечени значителни количества речни наноси.  Това е причината   частичното бедствено положение в карловските села Богдан и Каравелово да се удължи на 30 дни , след като изтече седемдневният му срок.  То беше обявено на 26 януари заради повишеното ниво..

публикувано на 03.02.23 в 16:12
Яница Петкова, социолог от агенция

Една четвърт от българите са готови да живеят в чужбина

36% от запитаните по света искат да мигрират. Както се очаква, най-вече младите хора в затруднена икономическа ситуация са сред потенциалните мигранти. Мнозинства склонни към миграция личат в Субсахарска Африка и Латинска Америка. Това са резултатите от проучване на общественото мнение, проведено от световната Асоциация „Галъп интернешънъл“ в 57..

публикувано на 03.02.23 в 15:21

Увеличаването на МРЗ е фактор, заради който цените растат

Последното служебно правителство е с най- дълъг живот в новата ни история и това е следствие от силно разпиления вот на българските избиратели, който в парламента води до невъзможност да се състави правителство, каза в предаването "Точно днес" икономическият анализатор Красен Станчев. По думите му криза няма. На икономически език криза означава..

публикувано на 03.02.23 в 10:32