Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кулминация на честването 50 години АМТИИ

| обновено на 23.10.14 в 08:10

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив ще отбележи кулминацията на честванията по случай 50-годишнината от своето основаване с Международна научна конференция на тема "Изкуство и образование – традиции и съвременност", изложба и концерт на преподаватели и ученици на Академията. В  научния форум ще участват над 80 лектори от 11 страни – Австрия, Израел, Полша, Китай, Румъния и др. 

В множеството секции са застъпени всички жанрове на изкуствата, изучавани в Академията. В конференцията са представени и  най-големите европейски учебни заведения по музика и танци и всичките българските университети. 

Двудневният форум ще бъде открит на 23-ти октомври от 9 часа в Концертна зала, след което започват сесиите. Същият ден от 16 часа пред ГХГ започва концертът на Духовия оркестър на АМТИ, час по-късно ще бъде открита и изложба с творби на преподаватели и студенти от академията в раздел живопис, графика, скулптура и др. 

Официалното честване на юбилея с тържествената гала-вечер и концерт, с присъствието на гости от цялата страна и чужбина е утре - 24-ти октомоври от 18 часа в Градски дом на културата "Борис Христов". Участие в концерта ще вземат Академичният хор на академията, хор "Гаудеамус", Симфоничният оркестър, преподаватели и ученици на АМТИИ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Караджов се жалва, че са продадени имоти без знанието му

Прокуратурата разследва вещно укривателство по продажба на имоти на задържания експолицай Венцeслав Караджов, който има доживотна присъда за убийството на родителите си. При разпит самият Караджов заявил, че докато е бил задържан по обвинение за убийството на родителите си, са били продадени два негови имота – вила в пловдивското село Дедево..

обновено на 17.05.24 в 20:06

Акция на ГДБОП в Пловдив и други градове за злоупотреба с еврофондове

Петима са в ареста след нощна спецакция на ГДБОП в Пловдив и пет града в страната. Действията на органите на реда са заради злоупотреби с еврофондове. Специализираната полицейска операция е реализирана на 15 май под надзора на прокуратурата.  Действията са осъществени от служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на..

публикувано на 17.05.24 в 20:06

Започна изграждането на моста между Богдан и Московец

Започна изграждането на разрушения от водното бедствие в Карловско през септември 2022 година мост на пътя между селата Богдан и Московец. Движението ще се извършва по обход, от северозападната страна на досега съществуващия път, съобщават от Община Карлово.

публикувано на 17.05.24 в 16:18

Майстори от цялата страна си дават среща на Панаира на занаятите в Пловдив

Откриха пролетното издание на Панаира на занаятите в Пловдив. В продължение на три дни майсторите демонстрират уменията си в Стария град. Акцент в тазгодишното издание е занаят с близо 5000-годишна история – художествено плетиво, като плетките се правят на една, две и пет куки.  Своя занаят показват и майстори на данателата, на плъстенето на..

публикувано на 17.05.24 в 13:42

Мъж поруга храм и нападна с тухли свещеник и полицай

32-годишен е привлечен като обвиняем за повреждане на храм, заплахи, хулиганство и причинена телесна повреда на полицай, съобщиха от районната прокуратура  в Пловдив.  Четирите обвинения към него са заради инцидент, станал  в четвъртък сутринта в пловдивския храм „Свети пророк Илия“.  По време на сутрешната литургия мъжът започнал да се..

публикувано на 17.05.24 в 13:39