Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърт век свободна България честват в ПУ "Паисий Хилендарски"

| обновено на 31.10.14 в 08:20

Публична дискусия на тема „25 години свободна България“, чийто домакин е ПУ „Паисий Хилендарски“ще се проведе в Аудитория 6на Ректората на висшето училище. Събитието е инициирано от Атлантическия клуб в България, фондация „Софийска платформа“ и фондация „Фридрих Науман“, а за съорганизатор в Пловдив е избран Студентският съвет на Пловдивския университет. То е част от инициативата „25 години свободна България“ под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев.

Във форума „Правовата държава” ще участват Петър Стоянов, президент  в периода 1997-2002 година и бившият председател на Народното събрание Йордан Соколов.  Пловдивският историк Катрин Сариева  ще говори за нарушаването на законите и премълчаването им.

Амбицията на тази инициатива е с отбелязването на 25-ата годишнина от началото на демократичните промени, да се направи още една крачка към възстановяването на доверието в българското общество, което рядко е било толкова поляризирано, коментират от фондация „Софийска платформа“.

Над 100 събития в страната и чужбина ще се проведат под знаменателя на „25 години свободна България“. Много от тях са популярни формати, достъпни за всеки гражданин като концерти, кинопрожекции, изложби, публични дискусии, телевизионни и радио формати.

Още от категорията

Гастрольори обраха къща и откраднаха кола в Драгор

Престъпна група от четирима души задържа пазарджишката полиция.   В село Драгор апашите успели да задигнат от къща на 57-годишна жена златни накити и сумата от 5000 евро . Междувременно крадците откраднали и лек автомобил Пежо , собственост на 22-годишна жителка на същото населено място. Колата била открита пред пункт за метални отпадъци в..

публикувано на 02.03.24 в 14:51

Задържаха грабител на игрална зала в Септември

Полицейски служители разкриха и задържаха извършителя на въоръжен грабеж в Септември.  На тел. 112 бил получен сигнал за грабеж в игрална зала, като маскиран мъж заплашил с нож крупието и успял да задигне оборот от над 700 лева. След кратко разследване служителите на реда установили и задържали 35-годишен мъж от Септември, за който няма..

публикувано на 02.03.24 в 14:39

Разбиха домашна оранжерия за канабис в Пазарджик

Полицията в Пазарджик разби поредната незаконна домашна оранжерия за канабис.  Задържан е 34-годишен мъж, в чийто апартамент било открито оборудването за отглеждане на наркотичното растение. В помещението били монтирани системи за осветление, вентилация и температура, необходими за растежа на конопа. Били открити 20 растения, а отделно и 7 кг..

публикувано на 02.03.24 в 14:30

Доброволци засадиха 1000 дръвчета край Първенец

В Първенец успяха да засадят 1100 фиданки бяла акация на 11 декара общински имоти по дигата на река Първенецка.  Идеята е да се почисти и залеси района на концесионните площи на прословутата кариера. „Макар и времето да не беше с нас, успяхме! Денят не потръгна по план, но може да се каже, че от сутринта с този дъжд ни „вървеше по вода“,..

обновено на 02.03.24 в 09:31

Председателят на ОбС в Пазарджик няма да подава оставка

Председателят на общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов от ГЕРБ няма да подаде оставка. Той беше обвинен от независимия общински съветник Благо Солов в укриване на документи от процедурата за избор на председател, както и в предполагаем конфликт на интереси, свързан със самия избор. В отворено писмо Найден Шопов отхвърли обвиненията като..

публикувано на 02.03.24 в 09:31