Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Четвърт век свободна България честват в ПУ "Паисий Хилендарски"

| обновено на 31.10.14 в 08:20

Публична дискусия на тема „25 години свободна България“, чийто домакин е ПУ „Паисий Хилендарски“ще се проведе в Аудитория 6на Ректората на висшето училище. Събитието е инициирано от Атлантическия клуб в България, фондация „Софийска платформа“ и фондация „Фридрих Науман“, а за съорганизатор в Пловдив е избран Студентският съвет на Пловдивския университет. То е част от инициативата „25 години свободна България“ под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев.

Във форума „Правовата държава” ще участват Петър Стоянов, президент  в периода 1997-2002 година и бившият председател на Народното събрание Йордан Соколов.  Пловдивският историк Катрин Сариева  ще говори за нарушаването на законите и премълчаването им.

Амбицията на тази инициатива е с отбелязването на 25-ата годишнина от началото на демократичните промени, да се направи още една крачка към възстановяването на доверието в българското общество, което рядко е било толкова поляризирано, коментират от фондация „Софийска платформа“.

Над 100 събития в страната и чужбина ще се проведат под знаменателя на „25 години свободна България“. Много от тях са популярни формати, достъпни за всеки гражданин като концерти, кинопрожекции, изложби, публични дискусии, телевизионни и радио формати.

Още от категорията

Измамница ужили със 120 000 лева земеделски производители

54 годишна жена е задържана за измама в особено големи размери. От 2014 година до момента, в Пловдив и в други градове на страната тя успяла да измами с общо 120 хиляди лева седем  лица – земеделски производители. Тя им обещавала да осигури субсидиране от неправителствени организации. За целта им искала предварително пари, уж, за да ги използва..

публикувано на 23.03.23 в 16:57

Ударно чистят "Столипиново" след проверка на Прокуратурата

Множество незаконни сметища, липсата на достатъчно контейнери за смет в „Столипиново“, както и нормативни и фактически разминавания за броя им в квартала. Това, според Главна прокуратура, е установила разпоредена от нея проверкана Окръжната прокуратура Пловдив.  Заместник-окръжният прокурор Галин Гавраилов съобщи пред журналисти, че Пловдивската..

обновено на 23.03.23 в 14:45

С дрон и кучета откриха сериен обирджия, вилнял в Стрелча

След продължително преследване и издирване екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча задържаха мъж, извършил кражби от търговски обекти. В издирвателните мероприятия са използвани следово куче, дрон, оказано е ценно съдействие от страна на лесничеи. През този месец на територията на Стрелча били документирани две кражби..

публикувано на 23.03.23 в 13:52

Масов бой в Девин между два рода вдигна накрак полиция и жандармерия

Осем души са задържани за едно денонощие в Районното управление в Девин след сбиване между два рода на ул. „Освобождение“ в града при спецоперация за противодействие на конвенционалната престъпност, която   се провежда втори ден на територията на област Смолян.  Всичко е започнало като лека свада, но е прераснало в бой, в който са участвали няколко..

публикувано на 23.03.23 в 12:55

Ремонтират паважа от МБАЛ "Св. Иван Рилски" до гара Филипово

Започна спешен ремонт на павирания участък от болница „Св. Иван Рилски“ до жп гара "Филипово". Той ще продължи до събота като движението не е спряно, но се регулира от полиция.  Пътната отсечка  е с множество неравности, пропадания и дупки и не е ремонтирана от години. След затварянето на Брезовско шосе тя стана алтернативен маршрут и то..

публикувано на 23.03.23 в 10:38