Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивска област се готви за зимата

От 93 машини, с които се осъществява зимното почистване на пътищата в Област Пловдив, изправни са едва 70. За това предупреди областният управител Розалин Петков. 

Новото ръковосдство на Областно пътно управление вече работи по решаване на проблема с техниката на изпълнителите, увери Петков. Договорът им изтича на 1 декември, но не се съмнявам, че навреме ще има избрана нова фирма, категоричен бе областният.

Според него ще бъде направено всичко необходимо за справяне с почистването на снега, въпреки че от ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” неколкократно алармираха за липсата на средства за зимните дежурства. Контрактите за снегопочистването се скключват от агенцията, а не от местните управления. 

По идея на областната дирекция на МВР Розалин Петков ще издаде заповед представители на всяка община, на чиято територия има язовири, да следят  състоянието им постоянно. По думите на областния най-проблемно с тези водоеми е положението в Община Брезово, чието ръководство бе отстранено от съда заради обвиненията в опити за измами с пенсионни фондове. 

Опасни са и нивата на речните води край селата Трилистник и Горна Махала. „Напоителни системи” възстановяват разрушени диги край Скутаре, както и край мостовете на Калековец и Маноле.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Три дни педиатри извършват безплатни консултации за деца

Безплатни консултации за деца ще се проведат на 29, 30 и 31 май от 8 до 17 часа в  педиатричното отделение на пловдивската болница "Централ Хоспитал".  Кампанията "Отворени врати" е посветена на 1 юни – Международния ден за защита на децата, съобщи началникът на отделението д-р Анелия Балабанова.  Педиатрите са на разположение за консултации по..

публикувано на 29.05.24 в 06:50

Карловски кметове блокират пътища заради възстановяването от наводнението

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на селата, пострадали от наводнението през септември 2022 г. - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново, ще затворят днес следобед за един час Подбалканския път и прохода Троян – Кърнаре.   Кметове от Карловско готвят блокада на възлови пътища Те настояват държавата да..

публикувано на 29.05.24 в 06:18

Мъж загина при пожар в Първенец

45-годишен мъж загина при пожар в пловдивското село Първенец. Сигналът е подаден на обед, като към адреса са насочени екипи на спешната помощ, на полицията и на пожарната. След приключване на гасителните действия е открито безжизненото тяло на собственика на къщата. От първоначалния оглед се предполага, че запалването е възникнало от битов..

публикувано на 28.05.24 в 17:15

Държавата ще осигури дофинансиране за карловските села

Държавата ще осигури всички необходими средства за дофинансиране дейностите по възстановяване на инфраструктурата в пострадалите от наводнението карловски села  през 2022 г.  Това увери областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев. Поводът е утрешната блокада на Подбалканския път и на прохода "Троян – Кърнаре" заради недостатъчното и..

публикувано на 28.05.24 в 16:58

След поредната стрелба по автобус искат премахване на опасната спирка в "Тракия"

Общината да определи друга последна спирка за автобусите по линия №9 в микрорайон А12 в „Тракия“. За това настояват от ръководството на превозвача, чийто автобус беше обстрелван с въздушна пушка вчера вечерта. Това е пореден случай, при който се стреля по градски рейс в Пловдив. Инцидентът с автобуса стана около 18:20 ч. вчера, съобщиха от..

публикувано на 28.05.24 в 14:48