Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От декември с нови карти в пловдивския градски транспорт

Нови карти за градски транспорт и два нови пункта за издаването им открива фирмата „Автобусни превози”, която поема тази дейност от 1 декември в Пловдив. Цените от 16 лева за пенсионери, инвалиди, студенти и ученици се запазват. 

От началото на декември започва издаването на нов тип карти за пътуване в градски транспорт, съобщи Петко Ангелов, собственик на "Автобусни превози".  

Цената за издаване на карти за пътуване остава същата, като превозвачите ще поемат разликата, която е в рамките на няколко хиляди лева, каза още Ангелов. Старите гишета на „Байкал“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, до стадион „Пловдив“ и в „Тракия“ се запазват, както и  работещите служители в тях. Нови ще са гишетата на Централна гара и в една от автогарите на фирма „Хебрус бус”.

Шестте превозвачески фирми в Пловдив се договориха „Автобусни превози” да замени „Автотранс–Чолаков”, които издаваха документите досега.  

Предстои новият софтуер да се съхранява информация за всички карти за градския транспорт, които се издават на територията на града. Програмата ще позволи по-бързото обслужване на гражданите и онлайн връзка между превозвачите и общината. 

Целта е да няма съмнения за изтичащи средства.  Цената на картите няма да се повишава, категорични са от фирмите в Пловдив. Те очакват и нови конкурси за линиите, за да се подобри значително остарелия автопарк по някои маршрути. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двама ранени при катастрофа на Коматевско шосе

Катастрофа между кола и мотор блокира Коматевско шосе и в двете посоки. Инцидентът е станал малко по-рано тази сутрин, до "Еврохоспитал".  Автомобилът, който бил управляван от възрастен мъж е отнел предимството на моториста. Така се стигнало до сблъсъка, заради който движението е парализирано. Мотористът и другият водач са откарани в болница.

публикувано на 20.05.24 в 10:13

Затварят кръстовище в район "Южен" поради ремонт

Заради проект на ВиК затварят кръстовище в „Южен“ за около 10 дни. Кръстовището между улиците „Димитър Талев“ и „Петър Стоев“ се предвижда да бъде затворено за моторни превозни средства от 20 до 31  май.  Това ще стане, ако в понеделник сутринта са поставени всички необходими пътни знаци и указателни табели съгласно утвърдения проект за..

обновено на 20.05.24 в 09:06

Над 4700 зрелостници от Пловдив и областта се явяват на втората матура

Днес 4725 зрелостници от Пловдив и областта ще се явят на втората задължителна матура на предмет, който са избрали. 2133 са дванадесетокласниците, които ще държат изпити по профилирана подготовка днес. Най-много са желаещите за английски език – 1251. На следващо място е философия – 117,  по 107 са на биология и предприемачество. 90..

обновено на 20.05.24 в 09:05

В част от ВУЗ-овете днес няма да има учебни занятия в знак на протест

АМТИИ, Университетът по хранителни технологии, Медицинският университет,  Аграрният университет и ПУ "Паисий Хилендарски" се присъединяват към недоволството на висшите училища, които днес няма да отворят врати за учебни занятия в знак на протест срещу намаленото финансиране на българското висше образование, съобщиха от учебното заведение. В..

обновено на 20.05.24 в 09:05

Набират дарения за православен храм в с. Марино поле

В карловското село Марино поле днес беше положен основен камък за изграждането на православен храм.  Храмът ще носи името на „Свети пророк Даниил“ – един от четиримата големи библейски пророци от Стария Завет, чиято памет църквата почита на  17 декември. Марино поле поде кампания за строителство на православен храм В тържествената..

обновено на 20.05.24 в 06:39