Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тим Меткалф, продуцентът на Роби Уилямс, създаде дебютния сингъл на Alexa „Чувствам добре”

Тим Меткалф – продуцента на Роби Уилямс, стои зад първия сингъл на Петя Александрова – ALEXA. Двамата се запознават чрез свои общи приятели в Лос Анджелис, а идеята за парчето идва спонтанно по време на частно парти в Холивуд  Хилс, където Alexa и Тим Меткалф намират пиано и започват да импровизират. Така сред шумотевицата на лудото парти се ражда нова идея - първите строфи на “Чувствам добре”. 

Видеото е снимано на различни локации в стария град в Пловдив, защото както казва самата ALEXA: „Решихме да изберем място, което ще покаже хубава страна на България и това място е стария град в Пловдив”. 

“Чувствам добре” е втората песен, записана в изпълнение на Петя Александрова - Alexa.  Първата й е със заглавие „Part of me“  и е по музика и текст на самата Петя.  Записана е в Лос Анжелис.  Песента е съкровена изповед  и се излива буквално на един дъх. 

Коя е Петя Александрова – Alexa?Снимка

Като студентка в СУ „Св. Климент Охридски“ Alexa решава да замине за САЩ, за да учи в прословутата школа на Лий Страсбърг. След прослушване е приета и успешно завършва престижния колеж „The Lee Strasberg Theatre & Film Institute“ в Лос Анжелис, където са усъвършенствали таланта си звезди като Марлон Брандо, Мерлин Монро, Ал Пачино, Анджелина Джоли и мн.др. В школата на Страсбърг Петя се развива като артист, който пее, танцува и играе.

Тя израства като латино танцьорка, ходи по състезания и участия. Още като тийнейджър изпълнителката се изявява като бек вокалист на Стоян Роянов (Я-Я). Заедно с Я-Я, Петя пее на сцената на престижни музикални фестивали. Преди да отлети към Лос Анджелис, тя се появява в популярни комедийни предавания, реклами и в кино продукции.

Днес неин вокален педагог е Дейв Строуд – вокален инструктор на „Американ Айдъл“ и на звезди като Майкъл Джексън и Джъстин Тимбърлейк. Alexa посещава Калифорнийски Университет (UCLA), където се усъвършенства като композитор и текстописец. Познава лично Пинк, Джим Кери, Бен Стилър и др. артисти. Веднага щом приключи с представянето на песента в България, Петя заминава за САЩ, където живее последните четири години.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Академичен народен хор с концерт в село Горнослав

Академичен народен хор при АМТИИ "Проф.Асен Диамандиев", ще изнесе концерт в с. Горнослав. Концертът е част от инициативата "Малките добри дела" и ще се проведе в събота, на Лазаровден. В разговора ни, диригента Николай Гурбанов, разказва за събитието и за последните успехи на Академичния хор, който през февруари 2024г. проведе тридневно турне в..

публикувано на 24.04.24 в 14:22
Така ще изглежда бъдещият храм

Марино поле поде кампания за строителство на православен храм

Жители на карловското село Марино поле започнаха кампания за изграждането на православен параклис. В селището никога не е имало храм, разказа пред Радио Пловдив общинската съветничка д-р Татяна Пелева, която е сред инициаторите. Мястото, на което ще бъде построен параклисът "Св. пророк Даниил", бе осветено през октомври 2023 година. Очаква се на..

публикувано на 24.04.24 в 14:03

Книгата „Добруджанският феникс“ с премиера в Пловдив

Преподавателят по български език и литература Стефка Станчева, представя днес първата си книга. В Пловдив тя е по покана на клуб „Аптека за душата“. Стефка Станчева е от Каварна, но живее и работи в София. Книгата „Добруджанският феникс“ е художествен разказ за личността на Яни Хаджиянев, български издател, писател, журналист,..

обновено на 24.04.24 в 12:29

Фотоизложба „Украйна: война и съпротива" в Епископската базилика

Фотоизложбата „Украйна: война и съпротива" ще бъде открита тази вечер от 18 часа в Епископската базилика на Филипопол.   Поводът е годишнината от руско-украинския военен конфликт.  Поместени са  снимки на украински и американски фотографи, които са стипендианти на  програма „Фулбрайт". Те хвърлят светлина върху дълбоките истории..

обновено на 24.04.24 в 11:22

Великите европейци - Джеймс Уат

Какво е за нас времето, означено с 8 часа и 17 минути? Нищо, според някои. Но не и според онези, на които влакът им тръгва точно в този час от гарата. И тъй като на всеки от нас влакът му все някога тръгва, добре е да не закъсняваме, тоест – да се замислим.    Великият британски писател Олдъс Хъксли, пише за великия шотландец и световен..

обновено на 24.04.24 в 10:36