Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Абсолвентите в Университета по хранителни технологии получиха дипломи

| обновено на 05.12.14 в 16:18

Випуск 2014 на Университета по хранителни технологии получи дипломите си на тържествена церемония. 739 абсолвенти завършват висше образование в квалификационните степени „бакалавър“ и „магистър“.

Бакалаврите във Випуск 2014 са 457, а магистрите 282.13 са пълните отличници, информираха от УХТ. 

Бъдете здрави, със силен дух и самостоятелност на личността, освободени от догми и предразсъдъци. Не спирайте да търсите, не преставайте да вярвате и не забравяйте, че знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава, каза в приветствието си ректорът проф. д. т. н. инж. Кольо Динков. 

Той връчи и дипломите на пълните отличници. Даниела Димитрова от специалност „Технология на виното и пивото“ поздрави колегите си с абсолвентско слово. Изявени студенти получиха награди от браншови организации в сферата на хранителната промишленост.

Университетът по хранителни технологии подготвя квалифицирани специалисти в сферата на хранителната наука, техниката, стопанското управление и туризма. Висок е коефициентът на завършващите наши студенти при професионалната им реализация, посочиха от висшето училище.

Още от категорията

Измамница ужили със 120 000 лева земеделски производители

54 годишна жена е задържана за измама в особено големи размери. От 2014 година до момента, в Пловдив и в други градове на страната тя успяла да измами с общо 120 хиляди лева седем  лица – земеделски производители. Тя им обещавала да осигури субсидиране от неправителствени организации. За целта им искала предварително пари, уж, за да ги използва..

публикувано на 23.03.23 в 16:57

Ударно чистят "Столипиново" след проверка на Прокуратурата

Множество незаконни сметища, липсата на достатъчно контейнери за смет в „Столипиново“, както и нормативни и фактически разминавания за броя им в квартала. Това, според Главна прокуратура, е установила разпоредена от нея проверкана Окръжната прокуратура Пловдив.  Заместник-окръжният прокурор Галин Гавраилов съобщи пред журналисти, че Пловдивската..

обновено на 23.03.23 в 14:45

С дрон и кучета откриха сериен обирджия, вилнял в Стрелча

След продължително преследване и издирване екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча задържаха мъж, извършил кражби от търговски обекти. В издирвателните мероприятия са използвани следово куче, дрон, оказано е ценно съдействие от страна на лесничеи. През този месец на територията на Стрелча били документирани две кражби..

публикувано на 23.03.23 в 13:52

Масов бой в Девин между два рода вдигна накрак полиция и жандармерия

Осем души са задържани за едно денонощие в Районното управление в Девин след сбиване между два рода на ул. „Освобождение“ в града при спецоперация за противодействие на конвенционалната престъпност, която   се провежда втори ден на територията на област Смолян.  Всичко е започнало като лека свада, но е прераснало в бой, в който са участвали няколко..

публикувано на 23.03.23 в 12:55

Ремонтират паважа от МБАЛ "Св. Иван Рилски" до гара Филипово

Започна спешен ремонт на павирания участък от болница „Св. Иван Рилски“ до жп гара "Филипово". Той ще продължи до събота като движението не е спряно, но се регулира от полиция.  Пътната отсечка  е с множество неравности, пропадания и дупки и не е ремонтирана от години. След затварянето на Брезовско шосе тя стана алтернативен маршрут и то..

публикувано на 23.03.23 в 10:38