Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Коледа в операта с "One Ballad Night Symphony"

В навечерието на най-красивия празник - Рождество Христово, пловдивчани ще могат да се насладят на едно красиво и мечтателно предколедно музикално събитие в Дом на културата "Борис Христов" - One ballad night symphony.

Това е концерт на джаз певеца Петър Салчев и симфоничния оркестър на Държавна Опера Пловдив с диригент Константин Добройков. Специален гост е Мирослава Кацарова.

Eдни от най-красивите баладични теми, останали в историята на музиката, написани от класиците на съвременната популярна и джазова музика, звучат в концерта "One ballad night" .

Няколко мига светло съпреживяване. Откраднато време, в което да чуем душите си. Така най-синтезирано може да се обобщи посланието му. Негов автор е Петър Салчев – един от водещите джазови изпълнители у нас. В програмата са включени някои от най-красивите баладични теми  като My funny Valentine,  How deep is the ocean,  Slow hot wind,  Amapola.

16 Декември 2014  19.00  Дом на културата Борис Христов

Още от категорията

Здравко Йончев с юбилейна изложба отбелязва 85 години

Известният  български художник Здравко Йончев отбелязва 85-годишен юбилей със самостоятелна изложба – живопис в Градската галерия на ул. „Княз Александър I“. В биографията на автора са вписани множество самостоятелни изложби и изяви в общи представяния в страната и чужбина. Сред тях са участията в Националните есенни изложби в Стария..

обновено на 26.09.23 в 09:34

Най-новите европейски комедии идват в Пловдив на КЕФФ 2023

16 филма в рамките на 10 дни стават част от официалната програма на третото издание на Комедийния европейски филмов фестивал – КЕФФ 2023. По традиция фестивалът се провежда в арт киното на Пловдив LUCKY Дом на киното. 12 от тях са нови заглавия от Европа, а в програмата са включени и 4 класически заглавия на легендарния, роден в Лондон..

публикувано на 25.09.23 в 14:31

Форум представя литературните връзки между Италия и България

Форумът  „Италия – България диалог между две култури“ се провежда днес и утре в Пловдив по повод Международния ден на европейските езици. Събитието акцентира на литертурните връзки между двете страни и се  провежда под патронажа на почетния консул на Италия в Пловдив Джузепе де Франческо.  Началото е днес със  среща на доцента по история на..

обновено на 25.09.23 в 10:33

Преге - предаване за света на книгите, 23 - 29 септември

В предаването за книги на Радио Пловдив на 2 3 . 09. 2023г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Цончо Родев. Тътени. Исторически роман. 632 стр., ок. 2А, Фабер, 2023. Ия Йенберт. Детайлите. 160 стр., 4А, Orange books 2023 Мартин Пепе. Същински ангели. 432 стр., 5А, Персей, 2023...

публикувано на 25.09.23 в 10:31

Калиграфи представят изложба от проекта "30 букви"

„30 Букви“ е проект между  9 български калиграфи, които творят и развиват калиграфията в България. Експозицията е подредена в НБ "Иван Вазов" в Пловдив. Автори са Атанас Димитров, Венцислав Джоков, Елизавета Дюлгерова, Жаклина Жекова, Константин Кръстев, Лора Щиркова, Милен Балбузанов, Пейо Пеев и Симеон Желев.   Милен Балбузанов като участник..

публикувано на 25.09.23 в 07:02