Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виртуозни музиканти с концерт в Пловдив

Пловдив е част от предколедното турне на Vienna Classic Orchestra, което ще представи красотата на виенската класическа музика. Концертът на Виенския оркестър е тази вечер в Концертна зала.

Виртуозните музиканти са водени от австрийския диригент Даниел Каваца, а програмата на вечерта включва произведения на Моцарт и Щраус. Специален гост на концерта ще бъде сопраното Юдит Халаз. За любителите на виенските валсове ще има танцови изпълнения на балетни двойки. 

Преди концерта си в Пловдив музикантите са пожелали да прекарат времето извън репетиции в ресторант, който едновременно да отговаря на високите им изисквания за качеството на храната, продуктите и начина на приготвянето им, но и да е сред любимите места на пловдивчани. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Призрак шества на куклената сцена

„Кентървилският призрак“ от Оскар Уайлд е премиерното заглавие за сезона в афиша на Държавен куклен театър Пловдив. Спектакълът е определен като представление за семейна публика в категорията представления за възрастни, които се играят в четвъртък от 19 ч. А завесата на премиерата ще се вдигне пред зрителите на 31 октомври.  В края на 16ти век..

публикувано на 25.10.24 в 10:59

В "Срещите" за Никос Казандзакис и неговия свят

"Човешката душа е чудо, извор, който блика от калта на плътта, не знае къде отива, нито какво иска, още по-малко защо има неразбираемата и противоестествена мания да се въздига. Да се въздига и да страда".  Никос Казандзакис. С Проф. Мария Шнитер днес в "Срещите" си спомням за този вълшебник на словото 67 години след неговата кончина. Никос..

публикувано на 25.10.24 в 10:30

Изложба в "Люнион" за 100-годишнината на Георги Баев

100 години от рождението на един от най-талантливите български художници Георги Баев отбелязва с изложба с негови картини галерия „Люнион“. Баев завършва живопис в Художествената академия в София в класа на акад. Илия Петров и проф. Дечко Узунов.. Има десетки самостоятелни изложби и участия в чужбина, множество отличия, почетен член..

публикувано на 25.10.24 в 06:59

Галерия "Arsenal of art" представя випуск 1981 на НГСЕИ

Изложба събира на едно място изявени пловдивски творци, които са завършили Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в годината, когато страната ни отбелязва 1300 години България или випуск 1981 г.  Над 40 художници, скулптори и представители на визуалното изкуство ще представят избрани свои произведения в галерия Arsenal of art. Сред..

публикувано на 24.10.24 в 07:20

Изложба за съживяване на стари книги с техниката "Оримото"

В Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив ще бъде представена пътуващата изложба „Изкуство в книга – Ars in libro”. Идеята е да се покаже как може да бъде даден нов живот на очислените книги в библиотеки и читалища чрез техниката  „Оримото“.  Техниката е подобна на оригами, но не е източно изкуство, създадена е от немския компютърен специалист..

обновено на 24.10.24 в 06:58