Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Гергов: Не съм свикнал да ям бой

| обновено на 14.12.14 в 16:49

Пловдивските социалисти преизбраха Георги Гергов за председател на градската организация. Още на първия тур старият председател победи с 15 гласа единствения млад социалист, стигнал до финалното гласуване - Илия Гатев. 

"За мен лично щеше да е по-добре да не бъда избран, но в крайна сметка общото мнение от конференцията е, че аз трябва да си довърша работата. Хората прецениха, че в този момент подмяната на председателя няма да донесе нищо добро за БСП.  Имаше много емоции, сериозна дискусия и се надявам , че всички разбрахме какво трябва да се направи", заяви Гергов след избора. 

На въпрос дали ще се бори за кмет на Пловдив, Гергов каза, че това ще реши партията, но лично той е готов за поста. "Редно е председателят на партията да се кандидатира за кмет на града, да си премеря силите и каквото сабя покаже, коментира лидерът на БСП в града.


Той подаде оставка от председателското място в  градската организация преди две седмици като така пое отговорност за слабите изборни резултати на партията. 

Делегатите на днешната конференция избираха лидера си  между четирима претенденти - Георги Гергов, Кирчо Атанасов, Илия Гатев и Румен Григоров като вотът беше таен. Първоначално номинираните за поста бяха осем, но от надпреварата   се отказаха четирима. Георги Гергов имаше и най- много номинации от партийните организации, втори бе Илия Гатев, номиниран от район Централен. 

Конференцията започна малко след 10 часа  с дневен ред в две точки  - анализ на резултатите от предсрочните парламентарни избори и избор на председател на ГС на БСП – Пловдив.

 Още в началото на конференцията бе отхвърлено предложението  на делегат от структурата в район Централен, да отпадне втората точка - избор на нов председател и  да се гласува за провеждане на пълна отчетно - изборна конференция, за избор на цяло ръководство на градската структура. 

Повече от 4 часа делегатите  са обсъждали   резултатите от парламентарните избори и са гласували  мерки за организационното укрепване на структурата, които ще бъдат предложни на национално ниво. 

Предлага се на Националния съвет  и на ръквоството на Българската социалистическа партия да стане инициатор на нов обществен договор, който да обединява по безспорен начин национални каузи и  национални политики и това да  бъде направено и на местно ниво. 

Взето е решение да се изготви нова медийна стратегия и  концепция за публична комуникация, която включва  нов образ на говорителите на партията и на младите партийци, които ще бъдат в медийното пространство, предвид предстоящите местни избори. Решено е  листа за предстоящите избори да е от качествени хора, от нови лица с иновативно мислене.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двама ранени при катастрофа на Коматевско шосе

Катастрофа между кола и мотор блокира Коматевско шосе и в двете посоки. Инцидентът е станал малко по-рано тази сутрин, до "Еврохоспитал".  Автомобилът, който бил управляван от възрастен мъж е отнел предимството на моториста. Така се стигнало до сблъсъка, заради който движението е парализирано. Мотористът и другият водач са откарани в болница.

публикувано на 20.05.24 в 10:13

Затварят кръстовище в район "Южен" поради ремонт

Заради проект на ВиК затварят кръстовище в „Южен“ за около 10 дни. Кръстовището между улиците „Димитър Талев“ и „Петър Стоев“ се предвижда да бъде затворено за моторни превозни средства от 20 до 31  май.  Това ще стане, ако в понеделник сутринта са поставени всички необходими пътни знаци и указателни табели съгласно утвърдения проект за..

обновено на 20.05.24 в 09:06

Над 4700 зрелостници от Пловдив и областта се явяват на втората матура

Днес 4725 зрелостници от Пловдив и областта ще се явят на втората задължителна матура на предмет, който са избрали. 2133 са дванадесетокласниците, които ще държат изпити по профилирана подготовка днес. Най-много са желаещите за английски език – 1251. На следващо място е философия – 117,  по 107 са на биология и предприемачество. 90..

обновено на 20.05.24 в 09:05

В част от ВУЗ-овете днес няма да има учебни занятия в знак на протест

АМТИИ, Университетът по хранителни технологии, Медицинският университет,  Аграрният университет и ПУ "Паисий Хилендарски" се присъединяват към недоволството на висшите училища, които днес няма да отворят врати за учебни занятия в знак на протест срещу намаленото финансиране на българското висше образование, съобщиха от учебното заведение. В..

обновено на 20.05.24 в 09:05

Набират дарения за православен храм в с. Марино поле

В карловското село Марино поле днес беше положен основен камък за изграждането на православен храм.  Храмът ще носи името на „Свети пророк Даниил“ – един от четиримата големи библейски пророци от Стария Завет, чиято памет църквата почита на  17 декември. Марино поле поде кампания за строителство на православен храм В тържествената..

обновено на 20.05.24 в 06:39