Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Юмрук в лицето получи лекарка от Раковски

| обновено на 15.12.14 в 16:54

Ромско семейство е нападнало снощи доктор Божидара Пеевска от неотложната помощ към "Евромед" в Раковски , съобщиха за Радио Пловдив от пловдивската полиция. 

В неделя вечерта в спешния кабинет две жени, придружени от един мъж довели за преглед двегодишно дете, за което разказали, че се е натровило с битов химически препарат, който те  непредпазливо оставили  без надзор.  

След бърз  преглед, лекарката препратила пациентите  за по-подробни изследвания в друг кабинет, при което разярен мъжът, придружавал двете жени, ударил лекарката през лицето и избягал. 

Чувствам се омерзена, не уплашена. Такива случаи се случват редовно, не ме изненадва това нападение над мен снощи. И друг път съм била удряна от ромите. Преди две години в кв. Столипиново ме душиха без причина. Не вярвам, че ще има ефект дори и да дадем гласност на случая. 

Снимка

Това заяви нападнатата лекарка от Бързата неотложна помощ в Раковски д-р Божидара Пеевска. Тя обясни, че напълно подкрепя усилията на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. 

Д-р Пеевска трябва да бъде на дежурство  в четвъртък, но няма най-вероятно да е на работа, защото се чувства обидена.Ударената лекарка от Бърза неотложна помощ в Раковски е изгубила съзнание след удара на ромите

Това съобщи управителят на звеното „Евромед” Георги Георгиев. "Тя е прегледана веднага. В добро здравословно състояние е, но е много стресирана", разказа Георги Георгиев. 

Лекарите в центъра не желаят да дават нощни дежурства потвърди Георгиев. Той уточни, че повечето от тях се страхуват за живота си.  От там ще настояват към ръководството на  Община Раковски да има жива охрана в центъра. 

От лечебното заведение ще настояват за среща между представители на Община Раковски, Спешната помощ и другите здравни заведения, на която да се обсъдят мерките за охрана на медиците. 

Докторката  веднага е подала жалба в полицията като е  описала нападателя, който обаче засега е неизвестен и се издирва от криминалистите на РУП Раковски. 


На снимката: Д-р Божидара ПеевскаОще от категорията

Измамница ужили със 120 000 лева земеделски производители

54 годишна жена е задържана за измама в особено големи размери. От 2014 година до момента, в Пловдив и в други градове на страната тя успяла да измами с общо 120 хиляди лева седем  лица – земеделски производители. Тя им обещавала да осигури субсидиране от неправителствени организации. За целта им искала предварително пари, уж, за да ги използва..

публикувано на 23.03.23 в 16:57

Ударно чистят "Столипиново" след проверка на Прокуратурата

Множество незаконни сметища, липсата на достатъчно контейнери за смет в „Столипиново“, както и нормативни и фактически разминавания за броя им в квартала. Това, според Главна прокуратура, е установила разпоредена от нея проверкана Окръжната прокуратура Пловдив.  Заместник-окръжният прокурор Галин Гавраилов съобщи пред журналисти, че Пловдивската..

обновено на 23.03.23 в 14:45

С дрон и кучета откриха сериен обирджия, вилнял в Стрелча

След продължително преследване и издирване екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча задържаха мъж, извършил кражби от търговски обекти. В издирвателните мероприятия са използвани следово куче, дрон, оказано е ценно съдействие от страна на лесничеи. През този месец на територията на Стрелча били документирани две кражби..

публикувано на 23.03.23 в 13:52

Масов бой в Девин между два рода вдигна накрак полиция и жандармерия

Осем души са задържани за едно денонощие в Районното управление в Девин след сбиване между два рода на ул. „Освобождение“ в града при спецоперация за противодействие на конвенционалната престъпност, която   се провежда втори ден на територията на област Смолян.  Всичко е започнало като лека свада, но е прераснало в бой, в който са участвали няколко..

публикувано на 23.03.23 в 12:55

Ремонтират паважа от МБАЛ "Св. Иван Рилски" до гара Филипово

Започна спешен ремонт на павирания участък от болница „Св. Иван Рилски“ до жп гара "Филипово". Той ще продължи до събота като движението не е спряно, но се регулира от полиция.  Пътната отсечка  е с множество неравности, пропадания и дупки и не е ремонтирана от години. След затварянето на Брезовско шосе тя стана алтернативен маршрут и то..

публикувано на 23.03.23 в 10:38