Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юмрук в лицето получи лекарка от Раковски

| обновено на 15.12.14 в 16:54

Ромско семейство е нападнало снощи доктор Божидара Пеевска от неотложната помощ към "Евромед" в Раковски , съобщиха за Радио Пловдив от пловдивската полиция. 

В неделя вечерта в спешния кабинет две жени, придружени от един мъж довели за преглед двегодишно дете, за което разказали, че се е натровило с битов химически препарат, който те  непредпазливо оставили  без надзор.  

След бърз  преглед, лекарката препратила пациентите  за по-подробни изследвания в друг кабинет, при което разярен мъжът, придружавал двете жени, ударил лекарката през лицето и избягал. 

Чувствам се омерзена, не уплашена. Такива случаи се случват редовно, не ме изненадва това нападение над мен снощи. И друг път съм била удряна от ромите. Преди две години в кв. Столипиново ме душиха без причина. Не вярвам, че ще има ефект дори и да дадем гласност на случая. 

Снимка

Това заяви нападнатата лекарка от Бързата неотложна помощ в Раковски д-р Божидара Пеевска. Тя обясни, че напълно подкрепя усилията на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. 

Д-р Пеевска трябва да бъде на дежурство  в четвъртък, но няма най-вероятно да е на работа, защото се чувства обидена.Ударената лекарка от Бърза неотложна помощ в Раковски е изгубила съзнание след удара на ромите

Това съобщи управителят на звеното „Евромед” Георги Георгиев. "Тя е прегледана веднага. В добро здравословно състояние е, но е много стресирана", разказа Георги Георгиев. 

Лекарите в центъра не желаят да дават нощни дежурства потвърди Георгиев. Той уточни, че повечето от тях се страхуват за живота си.  От там ще настояват към ръководството на  Община Раковски да има жива охрана в центъра. 

От лечебното заведение ще настояват за среща между представители на Община Раковски, Спешната помощ и другите здравни заведения, на която да се обсъдят мерките за охрана на медиците. 

Докторката  веднага е подала жалба в полицията като е  описала нападателя, който обаче засега е неизвестен и се издирва от криминалистите на РУП Раковски. 


На снимката: Д-р Божидара ПеевскаОще от категорията

Отбелязваме Деня на паметта

С молебен в храма „Св. Димитър Солунски“ в Стария град бяха отбелязани Денят на паметта и втората годишнина от началото на войната в Украйна. На службата присъстваха Анна Тертична – заместник-посланик на Украйна, почетният консул на Украйна в Пловдив  Димитър Георгиев , областният управител Илия Зюмбилев, заместник-кметът  Пламен Панов и множество..

обновено на 24.02.24 в 19:00

Смесени полицейски екипи с мащабна акция

Шестчасова мащабна акция по  пътна безопасност е проведена в Пловдив и областта от 20 часа снощи до 2 часа сутринта. В нея са участвали екипи на сектор „Пътна полиция“ и придадени сили от дирекциите на МВР в Кърджали, Пазарджик, Смолян и Стара Загора. За пътни нарушения са съставени 16 акта и 75 глоби с фиш. Връчени са и 19 електронни фишове на..

публикувано на 24.02.24 в 15:13

Търсят решение за превоза до Белово и Ракитово

Общините Белово и Ракитово остават без обществен превоз. Поради тази причина областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова разреши двете общини да преминат към пряко възлагане на услугата към фирма превозвач до провеждането на конкурс. Разрешението за пряко договаряне по квотата за обществения превоз в Ракитово е за срок от 6 месеца до..

публикувано на 24.02.24 в 13:14
Сградата на общината в Панагюрище

ОИК в Панагюрище отмени избора на Желязко Гагов за кмет

Общинската избирателна комисия в Панагюрище отмени решението си , с което обяви Желязко Гагов за кмет на общината, след втория тур на последните местни избори. Решението е изпратено в Общинския съвет, който трябва да избере временно изпълняващ кмет. Така ОИК изпълни решението на Върховния административен съд, който преди дни обяви изборните..

публикувано на 24.02.24 в 10:28

Гората.бг подарява фиданки в Пловдив и Пазарджик

Неправителствената организация Гората.бг подарява 20 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Пловдив и региона. Това ще стане на Братската могила, като всеки може да получи колкото фиданки иска, съобщават организаторите. Следобед от 15.30 ч. активистите ще бъдат и на Тортата в Пазарджик, където ще подарят 16 000 фиданки. На..

обновено на 24.02.24 в 08:22