Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проектът „LUX“ на испанския художник Фернандо Ервас продължава с втори филм!



Испанският художник Фернандо Ервас от няколко години е избрал именно културната столица на Европа през 2019г. град Пловдив за място не само за живеене, но и за осъществяване на последните си творчески проекти. Проектът „LUX“ започна преди месеци с грандиозна изложба в ГДК Борис Христов и първи документален филм за живота на различните и отхвърлени от обществото ни хора от Център за менталноболни „Св. Врач“ и Дом „Мария Луиза“.

В края на годината художникът подготвя следващите си проекти и разказа в предаването „13-тия час“ за продължението на „LUX“. Вече е готов сценарият за игрален филм, в който децата от Дом „Мария Луиза“ ще влязат в ролята и на актьори, които ще си партнират с истински актьори от пловдивския драматичен театър.

Преди седмици дейността на художника беше почетена и от испанското посолство, което не само подкрепя Фернандо Ервас в неговите начинания, но и раздаде подаръци на децата от домове в Пловдив и Чирпан.

Чуйте подробности от предаването „13-тия час“ с участието на Фернандо Ервас в аудиофайла.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слушайте дербито "Ботев" - "Левски" пряко по Радио Пловдив

С два мача днес продължава 11 кръг в Първа лига. От 17:30 часа ЦСКА е домакин на новака "Септември" на Националния стадион „Васил Левски“, а от 20:00 часа "Ботев" (Пловдив) приема "Левски" в дербито на кръга на стадион "Христо Ботев". Този мач може да слушате на живо по Радио Пловдив. Играчите на Душан Керкез са с 19 точки от началото на кампанията –..

публикувано на 05.10.24 в 12:10

Появи се кадидат за собственик на Локомотив !

Сериозен бизнесмен е проявил желание да влезе в Локомотив Пловдив и да поеме издръжката на клуба. По информация на вестник Марица това е строителният предприемач Иван Пашов. В близките дни се очаква той да проведе среща с мажоритарния собственик на черно-белите Христо Крушарски. Иван Пашов е строителен предприемач с доста реализирани успешни проекти в..

публикувано на 04.10.24 в 17:44

Фарсът в Локомотив продължава

Помощник-треньорите на ПФК Локомотив (Пловдив) Атанас Стоилов, Мартин Митев и Никола Солаков излязоха с изявление, в което изразиха пълната си подкрепа към старши треньора на представителния отбор Любослав Пенев. Те обвиниха в лъжа спортния директор в оставка Илко Пиргов, който през миналия уикенд след загубата на "черно-белите" с 0:2 от Крумовград в..

публикувано на 03.10.24 в 18:10
БК

БК "Академик" започва сезона на 7 октомври срещу "Левски"

Националната баскетболна лига  обяви обновената програмата за новия сезон 2024/2025. Промяната се наложи след последователното отказване от участие на носителя на Купата на България "Черноморец" (Бургас) и тима на "Ямбол". Шампионатът ще стартира на 4 октомври (петък) в „Арена Шумен“, където от 18:30 часа домакините от "Шумен" ще посрещнат отбора на..

публикувано на 02.10.24 в 16:48
Никола Попов

Никола Попов ще свири дербито между "Ботев" и "Левски"

Никола Попов ще бъде главен съдия на дербито от 11-ия кръг на Първа лига между "Ботев" (Пловдив) и "Левски". Сблъсъкът на стадион „Христо Ботев“ е в събота, 5 октомври, от 20:00 часа. Помощници на Попов ще бъдат Мартин Венев и Димитър Димитров, а четвърти арбитър е Васил Минев. На ВАР-а ще са Валентин Железов с асистент Дениз Соколов, а съдийски..

публикувано на 02.10.24 в 09:25