Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11 пловдивчани подадоха данъчни декларации

Пенсионерка на 71 години бе най-ранният клиент на НАП Пловдив в първия работен ден от новата данъчна кампания по деклариране на доходите. Пловдивчанката дойде на място, за да обяви доходите си от наем, получени през 2014 година, веднага след което внесе и дължимия данък от близо 300 лева. 
11 годишни декларации за доходи вече са подадени в пловдивската дирекция, като всички са с данък за довнасяне. 5 от формулярите са донесени на място, останалите 6 са пуснати по интернет като първата бе изпратена на 01. 01. от 29- годишна пловдивчанка.

От тази година именно онлайн подадените декларации носят единствено облекчение, напомнят от НАП Пловдив. 5% отстъпка от данъка за довнасяне се полага, ако формулярът е пуснат по интернет до 31 март и подателят няма стари задължения. 

С кампанията през 2015 година обаче се поставя началото на възможността гражданите да декларират доходи по интернет без да имат електронен подпис, а чрез персонален идентификационен код (ПИК). Такъв се издава безплатно във всеки офис на НАП по постоянен адрес на лицата.

Нови са и самите годишни декларации за облагане на доходите на физическите лица. Формулярите са в значително намален обем.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пуснаха движениeто по Голямоконарско шосе след катастрофата

Девет часа след тежката катастрофа на Голямоконарско шосе от тази сутрин, пътят вече е разчистен и свободен за движене, съобщиха от пловдивската полиция. Частично обаче продължават  дейностите за цялостно почистване на пътната настилка в участъка.   Там, към 8.40 ч. поради неспазена дистация камион блъсна отзад празна цистерна, като при удара тя се е..

публикувано на 11.06.24 в 17:20

Кои са депутатите от Пловдив в 50-то НС?

Пловдив изпраща 12 народни представители в 50-то Народно събрание. Те са от 6 политически фомации. Най-много депутати се очаква да има първата политическа сила ГЕРБ-СДС, като вероятно те ще са четирима. Коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България" ще има трима пловдивски народни представители, а двама са от „Възраждане“. По един депутат ще..

публикувано на 11.06.24 в 15:26

Нова зала за интерактивно обучение има ПУ " П. Хилендарски"

Нова зала за интерактивно обучение на студенти и преподаватели откриха в Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“. Тя е част от Университетския център за иновативни образователни технологии. На откриването присъства и служебният министър на образованието и науката проф. Д-р Галин Цоков.  Залата ще бъде използвана за обучения. Такъв..

публикувано на 11.06.24 в 13:43

Жена загина, двама ранени при катастрофа край с. Иван Вазово

Една жена загина, а двама души са ранени при тежка катастрофа по пътя Пловдив – Карлово, на разклона за село Иван Вазово. По първоначални данни лек автомобил „ВАЗ“ не спрял на знак „Стоп“ и отнел предимството на „Тойота“. В болница са транспортирани 72-годишният водач на първата кола и спътничката му, на 68 години. Жената е приета в тежко..

публикувано на 11.06.24 в 12:23

Министър Георги Тахов откри жътвата в пловдивското село Златитрап

Между 6,1 и 6,3 милиона тона среден добив зърно е очаква тази година, очаква се и качеството да е много добро. Това каза служебният министър на земеделието Георги Тахов на полето край пловдивското село Златитрап, където даде началото на тазгодишната жътвена кампания.  Хлебният баланс на страната ни ще бъде осигурен. Министърът уточни, че тази..

публикувано на 11.06.24 в 12:13