Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Позитивен навик - що е то и как да го постигнем?Животът е изпълнен с множество прекрасни преживявания. От нас се иска само да не им обръщаме гръб, а просто да ги забележим. Колко е невероятно чувството да усетим как слънчевите лъчи галят кожата ни! Или да видим как дете прохожда… А миризмата на дъжда? Всички тях можем да доловим, като започнем деня си с по-позитивна нагласа... Необходимо ли е обаче да си изградим позитивни навици, които ни помагат да се фокусираме върху това, което истински има значение в живота, за да живеем добре и щастливо. Лесно ли се забелязват позитивните хора и с какво са по-различни от другите? Отговорът е: „Да!” Защото позитивните хора не чакат хубави дни – те сами ги създават! В речника им не присъстват думи като  „очакване", „случайност" или „надежда за късмет" – това са изрази на пасивния съзерцател. А позитивният човек, той активно участва в създаването на своя собствен живот.

По думите на психолога Ирина Милчева: “Ние сме родени или реалисти, или песимисти, или оптимисти. Тези, които са песимисти повече трябва да работят над себе си, реалистите според Ирина Милчева са като един лакмус, който в една компания веднага изпъква, т.е. тези хора са  рационални, разумни, зазимени, докато оптимистите винаги ще те заредят и винаги ще предоставят една нова визия и обяснение на нещата, защото положително настроениете хора са и философи и биха могли да обяснят даден проблем от различни гледни точки.”

А вие? Можете ли да кажете за себе си, че сте позитивен човек? Ако все пак се замислихте, а не отговорихте веднага, чуйте в прикачения звуковия файл как да промените личния си свят към по-добър, по-усмихнат, по-позитивен!


Още от категорията

Зингаревич мести школата си Виста в Дубай

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич сериозно обмисля варианта да премести школата си Виста, която е базирана в руския град Геленджик, към по-топла дестинация. Най-вероятно изборът ще падне върху петролното емирство Дубай, където пловдивчани ще отидат на зимна подготовка за втора поредна година. Там бизнесменът ще има опцията да огледа още..

публикувано на 05.12.22 в 17:58

Ботев се раздели с двама от помощниците на Желко Копич

Ботев (Пловдив) освободи двама от помощниците на наставника  Желко Копич. Става дума за Радостин Александров и Георги Онов, които до момента помагаха на Копич на резервната скамейка.  Днес от клуба са съобщили на Александров и Онов, че са освободени. Онов работи дълго време в клуба, като дори на пъти бе старши треньор на Ботев, когато се налагаше...

публикувано на 05.12.22 в 17:55

Да бъдеш добротворец означава да бъдеш с грижа към света

Радостин Георгиев е съвсем обикновен млад човек, а необикновеното у него е, че има сърце за целия свят! В Международния ден на доброволците, който отбелязваме днес, той гостува в ефира на радио Пловдив, за да ни разкаже за личната си кауза да помага безвъзмездно и да п редстави най-новата програма на фондация "Подай Ръка Заедно за по-добро..

публикувано на 05.12.22 в 16:43

Приказната астрология и лечебната сила на приказките

„ От дълбока древност във вълшебните приказки са кодирани послания. Тогава приказките са имали изцяло сакрална функция и са били разказвани от жреците-лечители на възрастните , с цел лечение и решаване на проблеми, защото в ълшебните приказки притежават силата да лекуват съдбата“ , разказва Красимира Кирчева, астролог с над 17 години..

обновено на 05.12.22 в 13:35

Шест са най-активните учебни заведения за тази година

Над 700 училища и детски градини от цялата страна, взеха участие в инициативата за насърчаване на спорта, физическата активност и здравословния начин на живот сред учениците – „Ден на спорта в училище“. Тринайсет хиляди и 600 са децата станали част от кампанията, чийто координатор за България е сдружение "BG Бъди активен". Отличените..

обновено на 04.12.22 в 10:59