Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Колеги и слушатели избраха Емил Александров за „Номер 1“ в Радио Пловдив

Спортният журналист Емил Александров беше избран за колега "Номер 1" в Радио Пловдив. До избора, който се проведе в навечерието на отбелязването на 8--тата годишнина на БНР, се стигна след вътрешно гласуване на екипа на Радио Пловдив и слушателски вот.

Виж видео с Емил Александров

Дългогодишният спортен журналист и ръководител на "Спортна редакция" в Радио Пловдив има зад гърба си 40 години опит. От хилядите спортни събития, които е отразил, смята, че победата на българския национален отбор по футбол над Франция на 17 ноември 1993г. е най-щастливото събитие в цялата му кариера, на което е присъствал лично.

„Аз имам максима, която е оригинална, ”made in Alexandrov” - Човек може да се прави на всякакъв в едно радио, но в момента в който остане едно на едно с онова желязо в студиото, наречено микрофон, всичко лъсва - в плюс и в минус.“ Емил Александров

Награждаването на Емил Александров може да слушате на живо по Радио Пловдив тази неделя 25.01.2015г. след 17.00ч.. Тогава започва прякото предаване от НДК, в което ще бъде излъчена официалната церемония по връчване на наградите на БНР "Сирак Скитник". От 18.30 до 20.00 часа ще предадем и тържествения концерт, посветен на 80-годишнината на Българското национално радио.


Още от категорията

Щастливи в Пловдив с гостите ни във "Вкусът на лятото"

И това лято Радио Пловдив ще ви среща с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, успели, вдъхновяващи и артистични, хора.  С нашите събеседници пак ще си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме!  Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите..

публикувано на 15.07.22 в 11:41

Премиера на книгата „Начо On My Mind" в Радио Пловдив

Премиера на книгата „Начо On My Mind“ от Антон Баев ще се състои тази вечер от 18 ч. в Културния център на Радио Пловдив. Книгата съдържа документални записки от интервюта с една от най-забележителните обединяващи фигури в българската култура от втората половина на 20-и век Атанас Кръстев – Начо Културата, за миналото на Старинен Пловдив...

обновено на 17.06.22 в 16:02

"Футболът, тази болка отляво" в Първо студио на Радио Пловдив

Книгата "Футболът, тази болка отляво" ще бъде представена официално в Първо студио на Радио Пловдив в 18:00 часа в сряда. Съавтори са четирима души, чийто живот е белязан от най-великата игра на планетата - спортният деятел, бивш футболист и морски капитан Нейко Дамянов, легендата на Локомотив (Пловдив) и България Георги Василев - Гочето, легендата на..

публикувано на 14.06.22 в 13:22

"Великите европейци" продължават похода си в България

Тази вечер от 18 часа, в Първо студио на Радио “Пловдив“, ще се състои премиерата на третия том от поредицата „Великите европейци“. Събитието е в рамките на програмата „Пловдив чете“ и се реализира със съдействието на издателство „Жанет 45“. След близо две години дистанция и социална изолация, поредицата „Великите европейци“ се завръща в..

обновено на 13.06.22 в 13:44

ЕС трябва да влезе в 21 век, кризите активизират дебата за промяна

Твоят глас е важен за Европа - такава, в каквато искаш да живееш! Във вторник, 17.05.2022 г. екипът на Радио Пловдив проведе  втората  дискусия от проекта на БНР „Нашата Европа“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“. Базова тема..

обновено на 17.05.22 в 14:21