Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Червенков-Райфъла e арестуван като поръчител на убийство на лекар и на 7 палежа на коли

Снимка: БГНЕС

Полицията в Пловдив арестува пловдивския бизнесмен Атанас Червенков, известен като Наско Райфъла. Това потвърди главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. 

Райфъла е арестуван като поръчител на 7 палежа на автомобили и на убийство на д-р Аргир Гяуров през февруари 2014-а година. Тогава собственикът на клиника "Хипоталамус" беше намушкан с нож 9 пъти в гърба от двама мъже, но остана жив със средна телесна повреда. 

На килърите Червенков платил 10 хиляди лева вместо уговорените по поръчка 20 хиляди, тъй като не изпълнили докрай заръката за убийство.

Заедно с Наско Райфъла са задържани още петима души, извършители и помагачи на палежите на автомобили и опита за убийство на д-р Гяуров. 

Червенков поръчал палежа на 7 коли, но покрай тях са изгорели още 3 автомобила, паркирани наблизо. Сред поръчаните коли са 4-те луксозни джипа от автопарка на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов, автомобилът "Шкода Октавия" на бившата приятелка на Райфъла Павлина Хараланова, както и линейка на медицинския център "Хипоталамус". 

Поръчката за подпалването на един автомобил струвала между 2000 и 4000 лева – уточни окръжният прокурор Румен Попов, който се позова на показанията на задържаните.

Като мотиви за палежите на автомобилите на Йорданов бяха изтъкнати влошени конкурентни бизнес отношения с Червенков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!