Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Камери ще следят кой влиза и излиза от Пловдив

| обновено на 02.02.15 в 16:50
Снимка: интернет

Пловдив ще бъде единственият град в България с видеонаблюдение на всички входно-изходни артерии.

По този начин Пловдив ще бъде най-безопасният и сигурен в страната. Това съобщи кметът Иван Тотев, който вече е провел разговори с директора на ОД на МВР Пламен Узунов по този въпрос.

Утре комисията по транспорт към Общинския съвет на Пловдив заедно с представители на полицията ще имат работна среща. На нея ще бъде обсъдено предложението да бъдат поставени камери за видеонаблюдение на всички входно-изходни места в града.

Предвижда се за целта в две поредни години да бъдат отделени по 200 000 лева от общинския бюджет.

Видеонаблюдението ще бъде от най-високо ниво, модерно и ще бъде свързано с областната дирекция на МВР.

Следва да се получава информация за всички влизащи и излизащи автомобили в града, разбити по часови диапазони. Това ще е и превантивна мярка  срещу кражби на автомобилите, обобщи Тотев.


Още от категорията

Измамница ужили със 120 000 лева земеделски производители

54 годишна жена е задържана за измама в особено големи размери. От 2014 година до момента, в Пловдив и в други градове на страната тя успяла да измами с общо 120 хиляди лева седем  лица – земеделски производители. Тя им обещавала да осигури субсидиране от неправителствени организации. За целта им искала предварително пари, уж, за да ги използва..

публикувано на 23.03.23 в 16:57

Ударно чистят "Столипиново" след проверка на Прокуратурата

Множество незаконни сметища, липсата на достатъчно контейнери за смет в „Столипиново“, както и нормативни и фактически разминавания за броя им в квартала. Това, според Главна прокуратура, е установила разпоредена от нея проверкана Окръжната прокуратура Пловдив.  Заместник-окръжният прокурор Галин Гавраилов съобщи пред журналисти, че Пловдивската..

обновено на 23.03.23 в 14:45

С дрон и кучета откриха сериен обирджия, вилнял в Стрелча

След продължително преследване и издирване екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча задържаха мъж, извършил кражби от търговски обекти. В издирвателните мероприятия са използвани следово куче, дрон, оказано е ценно съдействие от страна на лесничеи. През този месец на територията на Стрелча били документирани две кражби..

публикувано на 23.03.23 в 13:52

Масов бой в Девин между два рода вдигна накрак полиция и жандармерия

Осем души са задържани за едно денонощие в Районното управление в Девин след сбиване между два рода на ул. „Освобождение“ в града при спецоперация за противодействие на конвенционалната престъпност, която   се провежда втори ден на територията на област Смолян.  Всичко е започнало като лека свада, но е прераснало в бой, в който са участвали няколко..

публикувано на 23.03.23 в 12:55

Ремонтират паважа от МБАЛ "Св. Иван Рилски" до гара Филипово

Започна спешен ремонт на павирания участък от болница „Св. Иван Рилски“ до жп гара "Филипово". Той ще продължи до събота като движението не е спряно, но се регулира от полиция.  Пътната отсечка  е с множество неравности, пропадания и дупки и не е ремонтирана от години. След затварянето на Брезовско шосе тя стана алтернативен маршрут и то..

публикувано на 23.03.23 в 10:38