Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваният с подкуп шеф на Свиленградската митница остава в ареста

| обновено на 05.02.15 в 11:19

“Жертва съм на интересите на икономически оператори, които са свързани с митнически служители, държащи контрабандните канали на тази митница” – това заяви в съда бившият шеф на свиленградската митница Тодор Караиванов. Апелативният съд в Пловдив го остави в ареста, като потвърди решението на хасковските магистрати, които му постановиха задържане под стража. 

Обвинението срещу него е за подкуп на стойност 2700 лв. „Като митнически ръководител той е допуснал корупционно поведение, което е недопустимо” – се казва в мотивите на магистратите.


Защитничката на Караиванов адвокат Гергана Георгиева заяви, че такава тежка мярка не е необходима, тъй като клиентът й няма как да пречи на разследването. Тя изтъкна, че за 19 години работа в митницата Караиванова няма нито едно наказание, а няколко пъти е получавал награди. „Той е започнал от най-долното стъпало в този занаят и само благодарение на собственото си развитие е достигнал до поста, който заема” – заяви адвокат Георгиева. Тя обясни, че иззетите пари от дома на Караиванов са средства на семейството му.

Днешното дело в Апелативния съд в Пловдив се гледаше при затворени врати заради използването на СРС-та по случая. Решението на съда е окончателно.

Караиванов беше арестуван в края на януари при спецоперация на ДАНС след като в рамките на 30 – 40 минути взе два подкупа. 

При претърсването на кабинета му бяха открити още  над 12 000 евро, а в жилището му 6000 лева във връхните му дрехи и три чувала с митнически документи (оригинали и копия). При ареста Караиванов оказа съпротива.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Урсула фон дер Лайен изпълни Античния театър в Пловдив

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна  в Пловдив. В момента визитата и се радва на голям интерес от пловдичани, които са изпълнили Античния театър.  Там започна срещата с плвдивската общественост, която откри  кметът на Пловдив Костадин Димитров.    Урсула фон дер Лайен е придружена от известни европейски и български политици.  Визитата..

обновено на 02.06.24 в 18:30

Пловдивчани отдадоха признателност пред саможертвата на героите на България

В Пловдив  Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България беше  почетен с военен ритуал и поклонение пред паметника на поета-революционер в Цар-Симеоновата градина.  Точно в 12.00 ч. под воя на сирените и застиналите в знак на почит стотици пловдивчани отдадоха своята признателност на един от героите на нашето освобождение,..

обновено на 02.06.24 в 14:19

Хиляди се стекоха в Калофер за да се преклонят пред подвига на Ботев

В Калофер беше кулминацията на проявите, посветени на 148-та годишнина от гибелта на Христо Ботев.  Стотици българи от цялата страна се стекоха в подбалканското градче, за да почетат паметта на поета-революционер и хилядите герои паднали за свободата на България.  Денят на Ботев започна в родния му град  с военен ритуал, с който беше изнесено..

публикувано на 02.06.24 в 12:42

Благотворителен концерт за децата на загинали полицаи в Пловдив

„С обич за децата, в памет на бащите герои“ е мотото, под което за поредна година се обединяват служителите на дирекциите в МВР  в Пловдив, за да подкрепят непълнолетни деца на свои загинали или пострадали колеги.   Благотворителният концерт е  на сцената на пл. Стефан Стамболов от  10.00 ч. и ще приключи към 11.30 ч., за да може желаещите да се..

обновено на 02.06.24 в 11:22

Пловдив отдава почит пред саможертвата на героите

В Пловдив  Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде почетен с военен ритуал и поклонение пред паметника на поета-революционер в Цар-Симеоновата градина.  Тази година се навършват 148 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Слово ще произнесе поетесата Ина Иванова, носител на награда „Пловдив“...

обновено на 02.06.24 в 08:53