Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна издирването с хеликоптер на двамата съпрузи, чийто джип падна в река Девинска

Започна издирването с хеликоптер на телата на загиналото семейство във водите на язовир "Цанков камък". 

По обед започна обходът от устието на язовир "Цанков камък" по дължината му на около шест, седем километра - мястото, където е образувана твърда тапа от занесени в реката дървета, тръби, наноси, не може да бъде преодоляно от спасителните водолазни екипи. Огледът продължи около 20 минути. 

Секунди преди да се издигне във въздуха пилотът на вертолета Светлин Петков обясни подробности за акцията:

Ние трябва да търсим двама души, които са изчезнали тука. Ще бъдем с представител от полицията. Ще минем по реката и по язовира и в места, които са недостъпни нито с лодки, нито с водолази, да се огледа от въздуха. Минимална височина ще бъде, почти на около 20-30 метра. Това е процедура по търсене и ако се намерят хора, по спасяване. Въпросът е тука да търсим и да видим, защото това място досега не е огледано по никакъв начин, може да се направи само от въздуха и затова сме тука. Водолазите уточниха съвсем друго място, но ние ще подходим от друго място, те работят в друг район.

На мястото покрай язовира, където се прави огледът, има много хора, дошли от града, за да наблюдават акцията с надежда, че телата ще бъдат открити.

Наети по програмата от „Социални помощи към осигуряване на заетост”, назначени в община Смолян отстраняват пораженията след бедственото положение. Работниците разчистваха в жилищните блокове в кв. Устово. 

В селата Киселчово и Мугла все още не е прекратено бедственото положение. Продължава работата по отстраняване на проблемите и осигуряване достъп до селата. Комисия от общинската и областната администрация обхождат всички критични точки и описват щетите. 

Кметът Николай Мелемов съобщи, че в общината и града има доста активизирани свлачища. По-големите са в Промишлената зона на Смолян, а другото в Чилингирска махала.
  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушават горски пожар при Боримечково

Пожар е избухал следобед в нива до село Боримечково, община Лесичово .  Сигналът е подаден на телефон 112 след 15 часа, съобщиха от полицията.  На място са изпратени екипи на пожарната и горското стопанство в Пазарджик.  Огънят тръгнал от нива в покрайнините на селото, но засегнал близката зона с горски насаждения между Лесичoво и Боримечково. Кметът..

публикувано на 22.06.24 в 19:43

Разследват случай с пациент, починал след агресия на охранители

Прокуратурата в Пловдив работи по случай с пациент от английски произход, починал преди дни в Универистетската болница "Свети Георги" след проявена срещу него агресия от охранители. От лечебното заведение извършват и вътрешна проверка.  Образувано е досъдебно производство, изясняват се всички факти и обстоятелства, които имат връзка със смъртта на..

обновено на 22.06.24 в 16:37

Откриха в Пловдив изчезналото момче от Бургас

12-годишният Данаил Костадинов от Бургас, който от седмица е в неизвестност, е намерен в Пловдив, съобщиха преди минути от полицията. Детето е в отлично физическо и психическо здраве. В момента то пътува към Бургас и до два часа ще бъде в морския град. По данни на полицията до преди година момчето и майката са живели в Пловдив. То бе обявено за..

публикувано на 22.06.24 в 16:29

Обмислят по-високи общински такси и услуги в Пазарджик

В Пазарджик предстои увеличаване на общинските такси и услуги. Планираният ръст е между 30 и 50 процента.  Един от мотивите е, че цената на част от общинските такси и услуги не е актуализирана от 15 години, уточни кметът Петър Куленски.  В момента тече обществено обсъждане на проекто предложението за увеличаване на общинските услуги и такси...

публикувано на 22.06.24 в 12:19

Повече автобуси се движат на Черешова задушница в Пловдив

Повече автобуси се движат тази събота, заради Черешова задушница, до траурните паркове в Пловдив. С делнично разписание се движат колите по  линии с номера 7, 11, 25, 27, 36, 37, 66 и 93, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". Линия 27 ще изпълнява съботния си маршрут до Рогошките гробища, а в интервала от 7 до..

обновено на 22.06.24 в 09:35