Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Какво послание е закодирано в израза „в зоната съм” – лесен и ефикасен път към здраве или поредната магическа система за отслабване с резултат йо-йо ефект?


Диетите – неизменна част от съвременния живот, задължителен аксесоар в речника на всяка дама, кошмар за всички, които обичат да похапват сладко и голяма мъка. Всеки стопен килограм е плод на много усилия и всяка поредна диета е най-добрата до момента до който не стане омразна и рязко отхвърлена с изяждането на цял куп “лоша” храна като шоколад, сладолед, чипс или още по-зле двоен сандвич. 

Това беше лошата новина. А сега е ред на добрата, и тя се крие само в една дума "зоната ". 

Зоната не е диета за отслабване и е дълбоко погрешно да се приема като такова. Този вид хранене е възможно най-правилният за всеки човек, 100% балансиран и съобразен с организма на всеки от нас. Това е много елегантен начин да се „вкара в режим” по уникално прост и естествен начин хормоналната система на всеки човек, и това да доведе до хармонизирането на целия му организъм, да го накара да започне да функционира правилно. И това в никакъв случай не е не краткотрайна рецепта за сваляне на десетина килограма за абитуриентски бал или за някой друг повод, а уникално средство за отключване на мощен природосъобразен механизъм, с помощта на който да поддържаме организма си в нормите, които Природата е предвидила! 

Какво представлява Зоната и на какво се базира тя, чуйте повече в прикачения звуков файл от специалиста по хранене и диететика Михаил Христов, който бе гост в "Тринайстия час" днес. Още от категорията

Зингаревич мести школата си Виста в Дубай

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич сериозно обмисля варианта да премести школата си Виста, която е базирана в руския град Геленджик, към по-топла дестинация. Най-вероятно изборът ще падне върху петролното емирство Дубай, където пловдивчани ще отидат на зимна подготовка за втора поредна година. Там бизнесменът ще има опцията да огледа още..

публикувано на 05.12.22 в 17:58

Ботев се раздели с двама от помощниците на Желко Копич

Ботев (Пловдив) освободи двама от помощниците на наставника  Желко Копич. Става дума за Радостин Александров и Георги Онов, които до момента помагаха на Копич на резервната скамейка.  Днес от клуба са съобщили на Александров и Онов, че са освободени. Онов работи дълго време в клуба, като дори на пъти бе старши треньор на Ботев, когато се налагаше...

публикувано на 05.12.22 в 17:55

Да бъдеш добротворец означава да бъдеш с грижа към света

Радостин Георгиев е съвсем обикновен млад човек, а необикновеното у него е, че има сърце за целия свят! В Международния ден на доброволците, който отбелязваме днес, той гостува в ефира на радио Пловдив, за да ни разкаже за личната си кауза да помага безвъзмездно и да п редстави най-новата програма на фондация "Подай Ръка Заедно за по-добро..

публикувано на 05.12.22 в 16:43

Приказната астрология и лечебната сила на приказките

„ От дълбока древност във вълшебните приказки са кодирани послания. Тогава приказките са имали изцяло сакрална функция и са били разказвани от жреците-лечители на възрастните , с цел лечение и решаване на проблеми, защото в ълшебните приказки притежават силата да лекуват съдбата“ , разказва Красимира Кирчева, астролог с над 17 години..

обновено на 05.12.22 в 13:35

Шест са най-активните учебни заведения за тази година

Над 700 училища и детски градини от цялата страна, взеха участие в инициативата за насърчаване на спорта, физическата активност и здравословния начин на живот сред учениците – „Ден на спорта в училище“. Тринайсет хиляди и 600 са децата станали част от кампанията, чийто координатор за България е сдружение "BG Бъди активен". Отличените..

обновено на 04.12.22 в 10:59