Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"На шестия ден"- анализ на събитията от седмицата

| обновено на 21.02.15 в 09:38

Обръщаме се назад и що да видим?

Следва пауза и голяма разочарование за всички, които чакат отговор. Няма. Отговори няма...
Особено в седмицата на четирите въпросителни.
Онези от тефтерчетона Левски.

Мина и 142-рия 19 февруари. Отдъхнахме си. Още година свободно можем да сме си ние, чак догодина пак ще се бичуваме колко сме далече от националния си идол. Цветята са поставени , станали сме от минутата на колене, казали сме тържествените слова, умилени сме питали дечицата какво е за тях Апостола, повторени са сценариите, затворени са папките с отлежали клишета, поиграхме на патриотизъм, отсрамихме се и си отдъхваме...

Като се обърнем назад и що да видим, четири питанки, в тефтерчето на Левски, народе!
Останали са да ни чакат в бъдещето  и  имаме много да крачим напред, за да го стигнем.

И не е нужно да бързаме с отговори, важното е да не спираме да питаме и да мислим.
Това ще правим и днес "На шестия ден" с журналистите Екатерина Терзиева и Любомир Минчев.

Чуйте предаването в звуковия файл.

Още от категорията

БСП иска одит на парите за наводненията, покани жители на трите села в НС

Парламентарната група на „БСП за България“ настоя за финансов одит на средствата, отпуснати за преодоляване на последиците от наводненията в карловските села Богдан, Слатина и Каравелово.  От левицата бяха поканили в кулоарите на Народното събрание и хората от трите села, според които държавата не е положила достатъчно усилия за отстраняване на..

обновено на 27.01.23 в 17:34

Алтернативни храни са необходими, но внимателно

За и против позволеното от Европа влагане на брашно от домашни щурци в храните. По темата – Кремена Дервенкова от   Асоциация на производителите на насекоми в България и диетологът проф. Донка Байкова. Като дългоочаквана новина, която дори доста се е забавила, определи решението на ЕК за употребата за храна на брашно от домашни щурци..

публикувано на 27.01.23 в 17:19

Ако няма разделителни линии, ще имаме правителство

Дори и „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ да се явят заедно на предстоящите избори и да са първа политическа сила, те пак няма да успеят да реализират мандата. Причината е, че за да има правителство не трябва при правенето на политики да има разделителни линии. Тази теза аргументира политологът доц. Иван Начев в предаването..

публикувано на 27.01.23 в 10:45

Страх ме е, че овладяването на Панаира няма да спре

Надявам се да дойдат на изслушването за Пловдивския панаир Бойко Борисов, Сергей Станишев, Румен Овчаров, Корнелия Нинова, защото ги е поканил българският парламент, а ние сме парламентарна република. Това заяви в предаването "Точно днес" депутатът от "Демократична България"  Йордан Иванов , който е член на временната парламентарна комисия за Панаира...

публикувано на 27.01.23 в 09:54

Европейският дигитален хъб за киберсигурност избра Пловдив

Община Пловдив, Пловдивския универститет Съюза за стопанска инициатива, Българската асоциация по киберсигурност и БАН обявиха старта на  нов стратегически проект за киберсигурност.  Това е Европейският цифров иновационен хъб „Тракия“ Основният фокус е създаването на комплексна рамка от услуги в тази област, насочени към малките и средни..

публикувано на 26.01.23 в 15:56