Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"На шестия ден"- анализ на събитията от седмицата

| обновено на 21.02.15 в 09:38

Обръщаме се назад и що да видим?

Следва пауза и голяма разочарование за всички, които чакат отговор. Няма. Отговори няма...
Особено в седмицата на четирите въпросителни.
Онези от тефтерчетона Левски.

Мина и 142-рия 19 февруари. Отдъхнахме си. Още година свободно можем да сме си ние, чак догодина пак ще се бичуваме колко сме далече от националния си идол. Цветята са поставени , станали сме от минутата на колене, казали сме тържествените слова, умилени сме питали дечицата какво е за тях Апостола, повторени са сценариите, затворени са папките с отлежали клишета, поиграхме на патриотизъм, отсрамихме се и си отдъхваме...

Като се обърнем назад и що да видим, четири питанки, в тефтерчето на Левски, народе!
Останали са да ни чакат в бъдещето  и  имаме много да крачим напред, за да го стигнем.

И не е нужно да бързаме с отговори, важното е да не спираме да питаме и да мислим.
Това ще правим и днес "На шестия ден" с журналистите Екатерина Терзиева и Любомир Минчев.

Чуйте предаването в звуковия файл.

Още от категорията

Вносни ябълки подбиват цената на родното производство

Известният агроексперт Красимир Кумчев, който е един от най-големите производители на ябълки, се отказва да гледа този плод и изкоренява градините си. Причината е, че ябълки от Италия и Полша подбиват цената на родното производство. Това обясни Кумчев в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив, който в стопанството си в Рогош е..

публикувано на 27.09.22 в 16:04

Импулсивна реакция води до трагедията с битото дете

И на 27-ми септември лекарите се борят за живота на 2- годишно дете, жертва на жестоко насилие. След разказа на институциите за поредния случай на насилие, научаваме експертното мнение на психиатъра д-р Веселин Герев,  за причините за агресията на осиновителката на детето. Д-р Герев каза: "Впечатление прави, че всичко до един момент в..

публикувано на 27.09.22 в 14:55

"Кентавър" е по-заразен, но не е твърде смъртоносен

Подвариантът " Кентавър" на Ковид-19 беше регистриран с вчерашна дата на територията на България. Какъв е той, колко сме засщитени и как протича заболяването са въпросите, които разискваха в предаването "Точно днес" Паолина Комсалова и епидемиологът д-р Христиана Бацелова.  " Този нов подвариант на варианта Омикрон е BA.2.75 на линията BA.2 . Тази..

публикувано на 27.09.22 в 11:16

Скоро и "белите" рецепти ще станат електронни

По-лесно или по-трудно е отпускането на лекарства в пловдивските аптеки с електронните рецепти, ще изместят ли те хартиените, има ли недостиг на лекарства – теми за разговор с  Димитрия Стайкова  от Регионалната фармацевтична колегия в Пловдив. Стайкова посочи, че не са си представяли кога ще се получат затрудненията в работата им с предписването на..

публикувано на 26.09.22 в 15:22

Политиците не знаят да общуват, избирателите - да слушат

Партиите не са намерили нито един канал - нито думи и средства, с които да достигнат до избирателите. Очевидно е, че повечето партии - основните играчи, повече говорят за себе си и на твърдите си избиратели, отколкото се опитват да разширят подкрепата си...

публикувано на 26.09.22 в 15:16