Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха бандитите, ограбили метанстанция в Пловдив

Трима младежи – 20-годишен от Нова Загора и двама 23-годишни от село Дуванлий, са извършителите на въоръжения грабеж, станал миналия понеделник в Пловдив – съобщават от пловдивската полиция. 

Тогава двама маскирани мъже нахлуха в метанстанция и след заплаха с огнестрелно оръжие отнели около 1400 лева оборотни пари от 23-годишния служител. 

Двама от нападателите са задържани за 72 часа, третият е обявен за издирване, тъй като в момента се укрива. Разследването се осъществява под под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив.

Това е четвъртият въоръжен обир от началото на годината в Пловдив, разкрит в резултат на бързите действия на разследващите в пловдивската полиция. Установени и задържании са и извършителите на предишните три престъпления.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Катастрофа затвори Голямоконарско шосе

Катастрофа блокира движението на Голямоконарско шосе. Около 8.40 ч. днес е получен сигнал, че на входа на Голямоконарско шосе откъм АМ "Тракия" /край завод „Либхер“/ е настъпил сблъсък между камион и празна цистерна, която от  удара се е запалила.  Цистерната е била използвана за превоз на глюкоза.  По предварителна информация няма пострадали..

обновено на 11.06.24 в 10:08

Протоколите от вота отиват в ЦИК за повторна проверка

До края на деня всички 31 Районни избирателни комисии трябва да предадат в ЦИК протоколите от гласуването в неделя за повторна проверка. След отстраняване на така наречените несъответствия ЦИК ще обяви в сряда окончателните резултатите от вота за българските представители в Европейският парламент - като проценти и разпределени мандати, а в..

обновено на 11.06.24 в 09:09

Откриват жътвената кампания

Жътвена кампания 2024 ще бъде открита от служебния министър на земеделието и храните Георги Тахов в пловдивското село Златитрап. Проявата е част от европейската инициатива "Хляб на мира", в която страната ни участва. Т радиционно всяка година домакин на събитието е представител на Асоциацията на зърнопроизводителите от различен регион на страната...

обновено на 11.06.24 в 07:05

Съветниците гледат отчетите на лечебните заведения

В началото на днешното заседание на пловдивския Общински съвет музикантът Никола Илиев получи отличието „Почетен гражданин на Пловдив“. Единодушно, с 38 гласа "за", съветниците решиха отличието да получи и   скулпторът Цвятко Сиромашки.  Беше прието също да бъде изграден паметник на покойния футболист Динко Дерменджиев – Чико на ъгъла на бул...

обновено на 11.06.24 в 07:05

Откриват зала за интерактивно обучение

Зала за интерактивно обучение в корпуса на Педагогическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще открие министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков.  Залата с интерактивни презентационни системи за обучение по Информационни и комуникационни технологии е създадена по Националната програма „Повишаване..

публикувано на 11.06.24 в 07:04