Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Two Hours Away - авторска музика отвъд стиловите граници и въпреки часовата разлика

| обновено на 26.02.15 в 09:23

На 26-ти февруари специален гост на предаването NO LIMIT ще е Александър Данев, за да представи дебютния сингъл на  група TWO HOURS AWAY. Александър е певец и ритъм китарист, а заедно със соло китариста Константин Христов пишат музиката и текста.

Всъщност и двамата са студенти - Александър следва "Право" в  СУ "Свети Климент Охридски", а Константин е в университета Екзитър в Ангия, където учи "Икономика". 

Идеята за TWO HOURS AWAY се ражда миналото лято, но приятелството и съвместното им писане на музика датира четири години по-рано. Двамата се познават от ученици - завършили са езикови гимназии в Пловдив. Още тогава са създали и са свирили в рок бандата "Chapter One".

Точно когато нещата се случват, Константин заминава да учи в Англия. Тези два часа и  голямото разстояние мотивира музиката им да достигне отвъд границите. Това послание носи и дебютното им парче Reaching out. 

Александър и Константин осъществяват записите в Пловдив в студиото на Светлин Стайков, техен учител по китара и музикант в Биг бенд "Пловдив", заедно с  Крис Желев – барабани и Христо Минчев - бас. 

Чуйте цялото интервю с Александър Данев тук:

Не пропускайте NOLIMIT тази вечер (26.02.2015) от 20:00ч.

Още от категорията

Тома Спространов става на 81 години

Днес един от най-емблематичните радио-гласове в ефира - Тома Спространов, празнува рожден ден и става на 81 години. Дълги години той е автор и водещ на предаванията "Любопитно петолиние" и "Пулсиращи ноти", които звучат по Радио Пловдив и "Хоризонт".  Бил е дългогодишен автор на много радио рубрики и водещ на телевизионни предавания.  Преди 5..

публикувано на 14.08.22 в 10:48

Мащабни фотографии "грейват" на фасадата на БНТ-Пловдив

Тази вечер се открива мащабната фотографска композиция на Анне Ферес (Нидерландия) и Люк Конрой (Австралия). Двамата са участници в резидентната програма на Община Пловдив CONTEXT AiR. Творбата е с размери 5Х4 м и ще бъде представена на фасадната стена от сградата на БНТ-Регионален телевизионен център - Пловдив, ул. “Найден Геров” № 8. Началото е..

публикувано на 14.08.22 в 09:07

Гала концерт на лятната музикална академия "Родопа"

Пловдив е домакин на гала концерт на участниците в Международната лятна музикална академия "Родопа".  Той ще се проведе в Музейна галерия "Димитър Георгиев", началото е в 19 часа.  Всяка година в разгара на лятото лятната академия в Широка Лъка събирамлади музиканти и певци.  Под ръководството на изявени световни педагози те се обучават да..

публикувано на 14.08.22 в 09:02

В Калофер започва празникът на дантелата

С множество прояви от днес в Калофер започва празникът на дантелата. Участници от България, Франция, Хърватска, Испания, Словакия и Полша ще представят научни разработки в сферата на финото ръкоделно изкуство. Това ще стане в рамките на първата по рода си у нас международна научно-практическа конференция „Дантелното изкуство – минало,..

обновено на 13.08.22 в 14:36

В "Срещите" за тайните на средновековната кухня

Тази събота в "Срещите" с Петя Крушева , културолог и автор на книгата "Средновековната българска кухня" , ще се говорим за уменията  в кухнята.  Наистина ли те са били и са повече от ритуал? Наистина ли за средновековният човек те са изкуство? И какво ни обяснява факта, че в Османската империя готвачът е вземал двойно по-голямо възнаграждение от..

обновено на 13.08.22 в 10:20