Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Two Hours Away - авторска музика отвъд стиловите граници и въпреки часовата разлика

| обновено на 26.02.15 в 09:23

На 26-ти февруари специален гост на предаването NO LIMIT ще е Александър Данев, за да представи дебютния сингъл на  група TWO HOURS AWAY. Александър е певец и ритъм китарист, а заедно със соло китариста Константин Христов пишат музиката и текста.

Всъщност и двамата са студенти - Александър следва "Право" в  СУ "Свети Климент Охридски", а Константин е в университета Екзитър в Ангия, където учи "Икономика". 

Идеята за TWO HOURS AWAY се ражда миналото лято, но приятелството и съвместното им писане на музика датира четири години по-рано. Двамата се познават от ученици - завършили са езикови гимназии в Пловдив. Още тогава са създали и са свирили в рок бандата "Chapter One".

Точно когато нещата се случват, Константин заминава да учи в Англия. Тези два часа и  голямото разстояние мотивира музиката им да достигне отвъд границите. Това послание носи и дебютното им парче Reaching out. 

Александър и Константин осъществяват записите в Пловдив в студиото на Светлин Стайков, техен учител по китара и музикант в Биг бенд "Пловдив", заедно с  Крис Желев – барабани и Христо Минчев - бас. 

Чуйте цялото интервю с Александър Данев тук:

Не пропускайте NOLIMIT тази вечер (26.02.2015) от 20:00ч.

Още от категорията

Ахавни Кеворкян представя стихосбирката си "44/2020"

Какво се крие зад заглавието „44/2020“ – отговорът на този въпрос става ясен почти веднага след като разгърнем новата книга на Ахавни Кеворкян, озаглавена с тези числа. Всъщност става дума за войната в Нагорни Карабах, през 2020 г., която трае 44 дни. Но всъщност представата на всички ни е била измамна – от последните събития в този регион..

публикувано на 03.10.23 в 12:34

Оригинали на Анри дьо Тулуз-Лотрек гостуват в Перущица

Оригинални произведения на Анри дьо Тулуз-Лотрек, един от най-известните френски художници, ще бъдат експонирани в Перущица на 20 октомври. Те ще бъдат подредени в картинната галерия на Дановото училище, а експонатите са от частна колекция „KESAURI“. Миналия декември в перущенската галерия гостуваха оригинали и на друг световно известен..

публикувано на 03.10.23 в 10:34

Преге - предаване за света на книгите, 30.09. - 06.10.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 30 . 09. 2023г. бяха представени следните заглавия: BNR podcasts · Преге Рубрика „Напълно непознати“ Шарл Бодлер. Цветя на злото (ново издание) 232 стр., ок. 4а, Колибри, 2023. Александър Солженицин.  Кайсиево сладко. Разкази.  432 стр. , ок. 4А, Лист, 2023. Крис Павоун...

публикувано на 02.10.23 в 12:22

Изложбата "Архитектите рисуват" се открива в Пловдив

Днес архитектурната общност празнува Световния ден на архитектурата. По целия свят се провеждат събития и изложби, които да напомнят на хората колективната отговорност на архитектите за бъдещето на човешкото местообитание. В Пловдив събитията се организират от регионалната колегия на Камарата на архитектите в България. През деня в..

публикувано на 02.10.23 в 11:51

Петима стават майстори на карикатурата довечера

Петима карикатуристи от различни страни ще получат тази вечер званието “майстор” oт Международното биенале, което се провежда на всеки две години от началото на хилядолетието в Етнографския музей в Пловдив. Печелившите бяха отличени от жури сред 106 участници от 37 държави.  Двама от отличените със званието майстор са българи – Валери Александров..

обновено на 02.10.23 в 09:07