Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Two Hours Away - авторска музика отвъд стиловите граници и въпреки часовата разлика

| обновено на 26.02.15 в 09:23

На 26-ти февруари специален гост на предаването NO LIMIT ще е Александър Данев, за да представи дебютния сингъл на  група TWO HOURS AWAY. Александър е певец и ритъм китарист, а заедно със соло китариста Константин Христов пишат музиката и текста.

Всъщност и двамата са студенти - Александър следва "Право" в  СУ "Свети Климент Охридски", а Константин е в университета Екзитър в Ангия, където учи "Икономика". 

Идеята за TWO HOURS AWAY се ражда миналото лято, но приятелството и съвместното им писане на музика датира четири години по-рано. Двамата се познават от ученици - завършили са езикови гимназии в Пловдив. Още тогава са създали и са свирили в рок бандата "Chapter One".

Точно когато нещата се случват, Константин заминава да учи в Англия. Тези два часа и  голямото разстояние мотивира музиката им да достигне отвъд границите. Това послание носи и дебютното им парче Reaching out. 

Александър и Константин осъществяват записите в Пловдив в студиото на Светлин Стайков, техен учител по китара и музикант в Биг бенд "Пловдив", заедно с  Крис Желев – барабани и Христо Минчев - бас. 

Чуйте цялото интервю с Александър Данев тук:

Не пропускайте NOLIMIT тази вечер (26.02.2015) от 20:00ч.

Още от категорията

Български писатели разказват за "Нашата Коледа"

Български писатели улавят духа на Коледа в сборник с разкази " Нашата Коледа ", издание на „Сиела“. Съставител на книгата с общо 17 разказа е Захари Карабашлиев.  В нея са включени текстове на познати и не толкова познати имена на българската литературна сцена. Читателят ще открие красиво-носталгичния текст на непрежалимия Георги Марков,..

обновено на 01.12.22 в 08:23

Изкуствотеката в НБ “Иван Вазов” стана на 45 години

45 години от създаването си отбелязва Изкуствотеката на НБ „Иван Вазов“ в Пловдив. Началото е през  1962 г. с учредяването на Музикален отдел.  15 години по - късно той прераства в отдел „Изкуство“ с отделна читалня, фонд, филмотека, звукови и видеоносители, изложбени пространства. В дейността му са включени кинолектории, студио „Музика“, клуб..

публикувано на 01.12.22 в 06:55

Годишна изложба на художниците в Смолян

Пет художници се включват в X-ата традиционна годишна изложба в галерия „Петър Стайков“ в Смолян. Инциативата е на Клуба на дейците на културата в родопсикя град.  Със свои творби участват Живка Кисьова, Росица Палийска, Ружко Челебиев, Стефан Данчев и Стоян Дечев. 

публикувано на 01.12.22 в 06:51

Великите европейци - Йоханес Брамс, трета част

Йоханес Брамс и Клара Шуман запазват и дори развиват огромната любов помежду си в следващите 40 години. Връзката им, според повечето изследователи, остава сексуално неконсумирана, макар че и двамата не са безполови същества. След това, пише Едуард Хичман в статията „Брамс и жените“, „негови сексуални обекти бяха само момичета от народа,..

публикувано на 30.11.22 в 11:31

Сдружение "Изкуство във времето" с празничен концерт

Празничен концерт "В навечерието на Рождество" организира тази вечер в Пловдив сдружение "Изкуство във времето". Изпълненията ще бъдат в изкуствотеката на библиотека "Иван Вазов" В него ще вземат участие Валентина Трендафилова – сопрано, Павел Генов – цигулка, Дарина Иванова – флейта, Никола Николов – виолончело и Злателина Коларова – пиано...

публикувано на 30.11.22 в 08:23