Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лъки и околните села вече имат ток, нормализира се обстановката в Пловдивско

| обновено на 09.03.15 в 15:51
Снимка: ivanmiladinov.com


Почти всички селища в община Лъки, както и самият общински център,  вече имат електричество – съобщи заместник-областният управител на Пловдив Христо Грудев. Без захранване  остават само няколко малки села там, но до утре и те ще имат ток,  предположи  той.  Напълно възстановено е елекричеството и в  Бачково.  Двата роторни снегорина  са успели да пробият преспите и са разчистили пътя Лъки – Манастир, добави заместник – областният управител.  Бедственото положение в Лъки обаче все още не е отменено.

Тримата души, които бяха блокирани на Кръстова гора, от които единият  е диабетично болен младеж от Бургас, успешно са транспортирани в Пловдив. Те бяха приютени от игумена на Кръстова гора  отец Висарион, но дълбокият сняг  два дни не позволяваше достъп до мястото. 

Като цяло обстановката в област Пловдив постепенно се нормализира.  Пътищата са проходими. Без електрозахранване са отделни села в община Първомай,  община Асеновград и родопската яка, но  там аварийните екипи  работят непрекъснато работят по отстраняване на проблемите,  уверяват  от EVN.

Затрупан от сняг и с прекъснато електрозахранване бе домът за сираци "Гергана" в Нареченски бани, съобщи зам.-кметът на Асеновград инж. Пламен Йончев. По думите му спешно е изпратена техника за разчистване на пътя, за да бъде доставена храна и нафта в социалния център. 

Три села във високопланинската част на Асеновградско все още са откъснати от света. Високопроходима техника работи по затрупания от двуметрови снежни преспи път към Три могили, Бор и Врата, допълни Йончев. Очаква се до края на деня трасето към бедстващите села да бъде отворено.

Без ток все още са селата Леново, Нови извор и част от Нареченски бани, каза Йончев. По думите му заради сложната ситуация няма никаква мобилна връзка и комуникация с почти половината населени места в общината.

АПИ напомня на шофьорите, пътуващи на територията на област Смолян да бъдат задължително с вериги. Ограничено е движението на товарните автомобили по републиканските пътища в областта.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушиха пожара на Младежкия хълм

Отново пламна Младежкия хълм, видя репортер на Радио Пловдив. Пожарът се разгоря надвечер в северната част на хълма под билото.  Към мястото отидоха два пожарни автомобила.  Сигналът е подаден в 17:52 ч., съобщиха от пресцентъра на РДПБЗН-Пловдив.  Впоследствие пожарът е потушен. Изгорели са около 100 кв. м. сухи треви. Екип от огнеборци ще остане..

публикувано на 03.07.24 в 18:31

Кабинетът на ГЕРБ не мина, ДПС се разцепи

След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател.  Предложението на ГЕРБ-СДС беше подкрепено от 98 депутати. Против глсуваха 138 народни прествители, двама се въздържаха. Всички депутати от ГЕРБ-СДС - 68, гласуваха "за".  Общо 38 депутати от ПП-ДБ бяха против, а един се въздържа. От "Възраждане"..

публикувано на 03.07.24 в 16:46

Медицински хеликоптер превози пострадала от Велинград до София

Жена в тежко състояние е транспортирана с хеликоптер от Велинград до София. От Министерството на здравеопазването уточняват, че 70-годишната пациентка е с черепно-мозъчна травма, получена по-рано днес, вследствие на падане. Първоначално жената е настанена в Многопрофилна болница за активно лечение - Велинград, но след преценка на медицинските..

публикувано на 03.07.24 в 16:06

Тежка катастрофа между Пазарджик и Панагюрище

Камион и лек автомобил се сблъскаха тежко на пътя между Пазарджик и Панагюрище в  село Левски този следобед.  При катастрофата тежко пострада шофьорът на автомобила, който беше е затиснат в колата и се наложи да бъде изваден с помощта на пожаникарите, повикани на място. Пострадалият е настанен в болница в Панагюрище с временна опасност за живота, с..

публикувано на 03.07.24 в 14:51

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23