Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Сладурана" започна дарителска кампания, за да пеят в Италия

19 000 лева са необходими, за да може вокална група „Сладурана” да представи България на престижния фестивал на изкуствата „Орфей в Италия”, който се провежда във Венеция. 

Той ще бъде под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова. Този месец стартира  дарителската кампания  под надслов: „Да дадем шанс на ВГ „Сладурана”. Пловдивските деца от ОУ „ Княз Александър Първи” са отличени с голяма награда „Гран при” за вокална формация на националния конкурс „Път към славата”. 

Ръководител е учителката по музика Донка Гугова, която обясни, че нямат възможност сами да финансират пътуването на всички ученички до Италия през септември. 

Стефан Стоянов, заместник-кмет на Община Пловдив днес съобщи, че през следващата година общината ще стартира специална програма за млади таланти от града. Целта е да се набират средства за децата, които се занимават с изкуство да представят Пловдив и България по Света. 

Един от основните ни приоритети  е да инициираме фонд, в който децата и родителите да могат да участват, както и да може общината да поеме финансирането и организацията на този род събития, обеща още Стоянов. Той подчерта, че това е и стъпка към каузата Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Банковата сметка е:

ЦКБ АД, клон Пловдив

CECBBGSF

IBAN:BG40 CECB 9790 1024 2827 00

Снимка

Още от категорията

Роберто Фонсека и "Нови български гласове" гостуват за първи път в Пловдив на 30 юни

Номинираният за „Грами” пианист Роберто Фонсека от Buena Vista Social Club и носителите на „Латино Грами” камерен хор “Нови български гласове” с диригент проф. д-р Георги Петков се завръщат в България с три концерта в Пловдив, Варна и София след успешната европейска премиера на проекта „ Отвъд нотите - Роберто Фонсека и Нови Български Гласове“..

публикувано на 07.06.23 в 10:29

Великите европейци - Джеймс Джойс

Иронията, която се съдържа в тези думи на Джойс обаче, става двойна поради факта, че той самият звучи като някакъв висш жрец, докато чете ироничния си текст от „Одисей”. Пардон, „Юлисис”, каквото е оригиналното заглавие на книгата. Юлисис е римския вариант на гръцкото Одисеос. Използването на името по този начин веднага насочва към една от..

публикувано на 07.06.23 в 09:30

"Екстазис" на Радослав Бимбалов с премиера в Пловдив на 22 юни

Още с излизането си в книжарниците новият роман от автора на сборника с разкази „Млък“ Радослав Бимбалов покори класациите и се превърна в най-търсеното заглавие на издателство „Сиела“ на Пролетния панаир на книгата. След изпълнената с емоции премиера в София „ Екстазис “ ще проговори за пръв път и в родния на Бимбалов Пловдив, пишат от..

публикувано на 07.06.23 в 09:00

Николай Гешев за бъдещите изяви на Биг бенд „Пловдив“

В неделния следобед на 4 юни, във времето от 17:00 до 18:00 гост в предаването Клуб "Неделя" бе основателят и диригент на Биг бенд „Пловдив“ Николай Гешев.  В много приятна атмосфера разговорът в студиото започна с въпроса: как се е родила идеята за създаването на Биг бенд "Пловдив"?  За почитателите им и за слушателите на радио Пловдив, той..

публикувано на 06.06.23 в 16:47

Достена Лаверн избра Пловдив за първата си изложба в България

Изложбата Medi-Terra  е първата самостоятелна изложба у нас на социалния и културен антрополог Достена Лаверн, която ще бъде открита тази вечер в музейна галерия „Димитър Георгиев“ в Стария Пловдив.   През последните две години галерията се развива като мястото, в което излагат творби си - перспективни и непознати автори за България...

публикувано на 06.06.23 в 09:00