Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шоколад, вино и палави мерилинки в операта в Пловдив?


Нормално – на сцената е „Любовен еликсир“ от Доницети!

Свеж спектакъл за смелостта да признаеш чувствата си представя Държавна опера Пловдив за съвременната публика. Забавната версия на „Любовен еликсир” ще се играе премиерно на 19 и 30 март на  Дома на културата – Борис Христов, където зрителите ще се посрещат с изтънчен шоколад и опияняващо вино.  В новото представление палави „мерилинки“ и моряци в бели униформи стават свидетели  на любовните преживявания на красиво и умно момиче и на едно неуверено момче. Проблемът на двамата е „огромен”:  не могат  да признаят чувствата си един към друг. Не могат да кажат „обичам те”!

Диригент на премиерата „Любовен еликсир” е маестро Диан Чобанов. Централните роли са поверени на артистичния австралиец Марк Фаулър  и на талантливите му колеги Станислава Иванова, Светлана Иванова, Евгений Арабаджиев,  Петър Данаилов и др. Динамичната хореография е дело на Боряна Сечанова, художник на декора е Иван Савов, а на костюмите – Яна Дворецка.

С поредната премиера Държавна опера Пловдив се обръща към младата динамична публика и същевременно отправя предизвикателство към традиционалистите.

Чуйте подробности за новия „Любовен еликсир“ от гостуването на музикалния директор на Държавна опера – Пловдив, маестро Диан Чобанов и Деси Десева (завеждащ „Комуникации“) в предаването „13-тия час“ на Радио Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Футболистите на

"Черно море" с историческо второ място след 1:0 над ЦСКА

"Черно море" победи с 1:0 като гост ЦСКА-София и си гарантира предсрочно историческо за "моряците" второ място в елита. В 50–ата минута вратаря на "армейците" Густаво Бусато игра с ръка извън наказателното поле и фаулира Жуниор, заради което бе изгонен. Заради тежкия удар се наложи влизане на линейка на игрището, която откара Жуниор в болница със..

публикувано на 24.05.24 в 13:07

Силен старт на ездачите ни на СК в Царацово

Българските представители записаха успешенстарт на Световната купа по конна езда, която се провежда на конна база "Фригопан" край пловдивското село Царацово. В надпреварата по прескачане на препятствия от категория две звезди, златна верига най-добър резултат постигна Десислава Миланова с кобилата Казента. На второ място остана Андрей Гочев с жребеца..

публикувано на 24.05.24 в 12:25

„Алтер его”: гостува синът на Радой Ралин – Кин Стоянов

Около 24-ти май ще си спомним отново за Радой Ралин. В събота ще излъчим интервю, в което ще „видим” мъдреца на България като сатирик и поет с помощта на сина му Кин Стоянов.  Ще чуем незабравимия глас на Радой и така той ще стане част от разговора ни в студиото. Очаквайте малко известни факти от живота на българския Езоп, както и любопитни..

публикувано на 24.05.24 в 10:16
ЦСКА 1948 обърна Ботев с 2:1

"Ботев" е аут от битката за седмото място

ЦСКА 1948 се доближи на победа от заветното седмо място, което дава право на бараж за Европа, след като обърна Ботев (Пловдив) с 2:1  в среща от 35-ия кръг. На стадиона в Бистрица носителите на Купата, които доиграват сезона, поведоха в резултата пет минути след началото на второто полувреме след точната дебютен гол на Кристиан Нвачукву. Десет минути..

публикувано на 23.05.24 в 22:31

Кулинарен фестивал за ценители и любители

И тази година всички любители на добрата, тертиплийски приготвена храна ще могат да се потопят в поредното издание на Plovdiv Food Park Festival, който стартира на 30 май и ще продължи до 2 юни.  Овкусен със сол-пипер, ухание на канела, мента, карамел и хмел, тази година  фестивалът обръща специално внимание на нетрадиционни ястия, инернационални..

публикувано на 23.05.24 в 17:29