Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С хепънинг Пловдив отбеляза Световния ден на водата - 22 март

Заместник-министърът на околната среда и водите Павел Гуджеров  откри на площада пред община Пловдив хепънинг по повод Световния ден на водата - 22 март. 

Празникът е съвместна инициатива на Басейнова дирекция, Екоинспекцията и ВиК. Над 150 ученици ще участват в  хепънинга, с музикални и танцови изпълнения, макети и рисунки за водата и нейното опазване.

Тази година инициативите по повод Световния ден на водата са на тема „Вода и устойчиво развитие“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отново воден режим в Перущица

Перущица отново е на воден режим поради намален дебит във водоизточника. От ВиК – Пловдив, съобщават, че чешмите в ниската зона пресъхват от  17:30 ч. до 20:30 ч. и от 01:00 ч. до 05:00 ч.    От водното дружество уточняват, че въведеният режим ще търпи промяна в зависимост от дебита и нивото на водата в кладенеца на помпената станция до..

публикувано на 04.06.24 в 11:18

В село Хвойна започва кампанията „Горска класна стая“

Южноцентралното държавно предприятие се включва в кампанията "Горска класна стая" на Изпълнителна агенция по горите, която ще се проведе на територията на повече от 20 държавни горски стопанства в цялата страна. В нея ще участват представители на шестте Държавни горски предприятия, държавни горски и ловни стопанства, Регионални дирекции по горите,..

обновено на 04.06.24 в 10:27

Слънчево и горещо, но отново се очакват обилни валежи

Днес ще преобладава слънчево време, но въздушната маса ще е силно неустойчива. В много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.  Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в централната част на страната, където ще има условия за значителни валежи, гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще се..

публикувано на 04.06.24 в 07:34

Животновъди протестират, искат достъп до планинските пасища

Животновъди излизат на протест – днес опъват палатки на Подбалканския път, а от утре ще блокират пътната артерия за по час дневно.  Причината за недоволството им е, че през последните 25 години непрекъснато  се ограничава възможността им да извеждат животните си на паша в Балкана.  Проблемът с ограничената паша засяга цяла Централна..

обновено на 04.06.24 в 07:16

Обществено обсъждане за сградата на Младежкия дом в Пазарджик

Обществено обсъждане за възстановяване на фасадата на Младежкия дом в Пазарджик ще се проведе днес в града.  То е част от изпълнението на предписанието на Министерството на културата за премахване на нанесената преди две години боя и почистването на сградата. По време на обсъждането се очаква да се представят детайлни планове за възстановяване..

обновено на 04.06.24 в 07:16