Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екс-кмет на "Южен" пое партията на Бареков в Пловдив

Атанас Панчов - бивш кмет на пловдивския район „Южен” и активист на СДС, е новият председател на градската структура на ББЦ-Пловдив, реши днес градската конференция на партията, която утвърди и ново шестчленно ръководство. 

Без нито един против или въздържал се общото събрание номинира за водач на пловдивската листа за общински съветници на предстоящите местни избори Дяко Дяков.

С тези решения политическата битка в Пловдив стартира и се надяваме Дяков, като потомствен юрист и политик да поведе сериозна група съветници в ОбС, като впоследствие  кандидатурата му да бъде утвърдена и за негов председател, подчерта евродепутатът Николай Бареков. Партията му ще издигне своя самостоятелна кандидатура за кмет в София и В Пловдив, подчерта Бареков.

Като аргумент за участие в предизборната битка на Партия ББЦ  Бареков подчерта необходимостта на Пловдив от промяна на статуквото и посочи партията като единствен реален опонент на властта. Бареков определи като „голям срам”  присъствието на  Анна Баракова в Парламента, като подчерта, че се надява този експеримент да бъде приключен доброволно от нея и мястото й да заеме юристът с европейско образование Дяко Дяков. 

За законодателните амбиции на ББЦ, чуйте репортажа на Веселина Пеева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Катастрофа затрудни трафика по Околовръстното шосе на Пловдив

Километрично задръстване се образува на изхода на Пловдив след "Пещерско шосе".   Причината е инцидент, станал в ранния следобед при отбивката за колелото към Пазарджишко шосе. Катастрофа е на самия мост.  Ударена е предницата на лек автомобил, движещ се към автомагистрала "Тракия".  Колоната от пъплещи коли стигна след надлеза на Околовръстното..

публикувано на 06.05.24 в 14:22

ИТН и "Солидарна България" регистрираха листите си в Пловдив

Две партии регистрираха днес листите си за парламентарните избори в Пловдив.  Водач на листата  на " Има такъв нaрод " за 16-ти многомандатен избирателен район е Станислав Балабанов.  Той я регистира лично в Районната избирателна комисия, заедно с кандидати за народни предстватели .  Втори в листата за град  Пловдив, която е от общо 14 души,  е Танер..

публикувано на 06.05.24 в 13:00

Музеят на авиацията празнува с отворени врати

Музеят на авиацията отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия с вход свободен, безплатен музеен тур и активности за деца. В деня на отворените врати, от 10 до 16.30 часа, гостите на музея ще имат възможността да разгледат постоянната вътрешна и външна експозиция, както и най-новата изложба "Пътят към звездите“, посветена на..

публикувано на 06.05.24 в 09:29

Литийно шествие от Бачковския манастир с иконата на Богородица

На втория ден на Великден по традиция вярващи от цялата страна се включват в литийното шествие на Бачковския манастир. Поклонници изнасят чудотворната икона на Света Богородица и я съпровождат до местността Клувията. Според легендата в тази местност иконата е скрита от турските набези. Чудотворната икона Света Богородица -..

обновено на 06.05.24 в 09:02

Празнични концерти за Великден и Гергьовден в Пловдив

Още концерти ще радват пловдивчани в празничните дни  Великденската програма на община Пловдив продължава и днес. Празничен концерт с класически изпълнения на перкусионния ансамбъл „Престо“ към НУМТИ „Добрин Петков“ ще радва пловдивчани и гостите на града  от  11 часа  в  обновената градска градина  на ул. „Христо Г. Данов“...

публикувано на 06.05.24 в 09:01