Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите таланти от националния конкурс "Словото на младите" - в Радио Пловдив довечера

| обновено на 31.03.15 в 10:47

Пловдив е домакин на тридневния творчески семинар „Словото на младите“. 380 деца и младежи от 57 градове и села взеха участие в „Словото на младите“, националният конкурс за таланти в различни изкуства.

От 29 до 31 март отличените деца и младежи в едноименния национален конкурс се включиха в музикални, литературни, фотографски, театрални, художествени работилници под ръководството на известни актьори, музиканти, поети, художници, фотографи. 

Организатори са фондациите „Огънят на Орфей” и „Стоил Куцев-Даскала”, конкурсът се финансира чрез безвъзмездна помощ от Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014.

Програмата на семинара в Пловдив включва музикална работилница „С песен – без граници” с водещи Майя Бошева – преподавател по поп и джаз пеене в ПУ „Паисий Хилендарски” и Евгения Тагарева – музикален експерт, „Среща с (не)познат” – творчески семинар по фотография под наставничеството на Константин Бандеров, музикално-поетична вечер с гост поетът с китара Красимир Йорданов, творческа работилница по фотография с ръководител Николай Аджеларов, литературна работилница "Словото ще ни направи свободни" с поетесата Елена Диварова, практически литературен семинар с писателя и сценарист Петър Краевски.

Творческият семинар ще завърши с концерт и изложба на отличените таланти и награждаването на победителите в националния конкурс „Словото на младите“. Всеки желаещ е добре дошъл на 31 март, 2015 г., от 18:00 часа, в Студио 1 на Радио Пловдив, за да се докосне до сътвореното от даровитите българчета, отправят покана домакините от фондации „Огънят на Орфей” и „Стоил Куцев-Даскала”.

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Пловдив чете" събира Младен Влашки и Васил Върбанов в "Преге" пред публика

По традиция в рамките на „Пловдив чете“  литературният изследовател доц. Младен Влашки води едно издание на предаването за света на книгите „Преге“ пред публика в Първо студио на Радио Пловдив. Това се случи в събота, от 11.00 часа.  Специален гост и съводещ на "Преге" бе журналистът, радио и телевизионен водещ Васил Върбанов, който..

обновено на 15.06.24 в 12:12

Димитрина Дойчинова показва живопис и графика в Радио Пловдив

В каталозите има пояснения за техниката и идеята на нейните картини. Повечето й графики са в класически графични техники, но има и авторска и ръчна сериграфия- експериментирани от нея.  Творчеството на Димитрина Дойчинова и ще бъде представено от художника Минчо Панайотов, който е първият й учител.

публикувано на 27.05.24 в 13:20

БНР празнува 24 май с литературно четене на журналисти- писатели

Журналистите - писатели от БНР ще отбележат празничния 24 май с участие в предаването "Артефир" на програма "Христо Ботев". Специално издание на "Артефир", което се излъчва от 12.00 до 14.00 часа, е под мотото "Радио ПЕН Клуб".   Литературното четене, организирано от БНР и програма "Христо Ботев", е в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 23.05.24 в 14:17

Премиера на пети том на "Великите европейци" в Радио Пловдив

Петият том от книжната поредица "Великите европейци" ще бъде представен в Първо студио на Радио Пловдив на 15 май, сряда, от 18.00 часа . "Ако се чудите къде през кампанията за европейските избори ще научите най-много за Европа, не разчитайте на кандидатите за евродепутати, а заповядайте в Радио Пловдив", отправя поканата към..

обновено на 15.05.24 в 11:26

Студенти от ПУ представят свои картини в Радио Пловдив

Студенти от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски", катедра "Естетическо възпитание" от специалностите "Педагогика на обучението по изобразително изкуство" и "Графичен дизайн с реклама", откриват изложба в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията включва живопис, графика и смесени техники под ръководството на проф...

публикувано на 09.05.24 в 07:43