Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работещите във "Флавия" масово напускат фирмата

Пенсионно-осигурителните дружества не трябва да начисляват така наречената входна такса по партидите за допълнително пенсионно осигуряване, коментира новият лидер на синдикат „Подкрепа”  Димитър Манолов.  „Подкрепа” има потенциал да увеличи членовете си, смята той.
Най-вероятно съгласие между социалните партньори по промените в осигурителния кодекс няма да бъде намерено, прогнозира  Манолов. Затова, по думите му, управляващите трябва да поемат политическа отговорност за предложенията, които очевидно ще наложат. 

Пред отчетното събрание на пловдивската структура на синдиката Димитър Манолов каза, че една от целите, които си е поставил заставайки начело на организацията е „Подкрепа” да увеличи членската си маса в следващите години.

Местният лидер на „Подкрепа” Атанас Кръстев обеща през следващата седмица да се състои среща с ръководството на пловдивското предпиятие за обувки „Флавия”, след като стана ясно че много от работниците напускат, заради това че продължително време не получават заплати. Според Кръстев във „Флавия” към момента няма масови съкращения или пък подготовка за това. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тежък е трафикът район "Южен", чакат се прелезите по "Копривщица"

В първия ден от работната седмица трафикът в Пловдив стана още по-тежък и объркан заради затварянето на Бетонния мост в събота. От общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ увеличиха времетраенето на светофарите на най-натовареното кръстовище – на Сточна гара, съобщи директорът на предприятието Георги Стоилов...

обновено на 17.06.24 в 17:11

Седем души са задържани в Пловдив за трафик на мигранти

Седем души са задържани в Пловдив за трафик на нелегални мигранти. 30-годишна жена от българо-афганистански произход, двама сръбски граждани - на 22 и 23 години, и други четирима български граждани - двама 40- годишни, един на 35 и друг на 43 години - това са седемте задържани за трафик на мигранти, съобщи Димитър Костов, наблюдаващ прокурор от..

обновено на 17.06.24 в 17:09

Рангел Бизюрев отива на съд, следствието приключи

Рангел Бизюрев най-сетне се сдоби с обвинение от Окръжна прокуратура за убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  31-годишният Бизюрев е обвинен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост.  Наказателният кодекс предвижда за това престъпление от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна...

обновено на 17.06.24 в 17:09

Не анекс, а нова обществена поръчка за "Колежа" поиска Илиян Филипов

Строителят на стадион „Христо Ботев“ отказва да подпише анекс по настоящия договор и поиска община Пловдив да обяви нова обществена поръчка за довършването на съоръжението.  Мотивът на управителят на фирмата Илиян Филипов е, че цените за извършване на строителни монтажните работи са неактуални и са с 60% под сегашната себестойност. За..

публикувано на 17.06.24 в 17:08

Пияна шофьорка помете четири коли в с. Чепинци

Полицията задържа жена, шофирала след употреба на алкохол и ударила четири автомобила, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Смолян. Инцидентът е станал в рудоземското село Чепинци.  32-годишната жена управлявала автомобил „Киа Спортиж“, с който ударила три паркирани автомобила. Вследствие на сблъсъка една от паркираните коли се е сблъскала с..

публикувано на 17.06.24 в 12:55