Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опожариха още две коли в Пловдив

| обновено на 03.04.15 в 15:05

Пореден палеж на автомобили в Пловдив е станал снощи, съобщават от пресцентъра на полицията. Две коли са изгорели на ул.  “Константин Величков” около  три часа след полунощ.

От първоначалният оглед е установено, че огънят е причинен умишлено. По случая се работи, като се води полицейско разследване срещу неизвестен извършител.

Пламъците са обгорили паркирани един до друг “ДЕУ Есперо” и “Ланд Крузер”. Разследващите предполагат, че огънят е причинен умишлено и е тръгнал от ДЕУ-то.  Хората в района не подозират нищо. Според тях колата от доста време е паркирана там и вероятно на някой му е омръзнало да заема паркомястото.

Това е втори  последователен случай за последните две дононощия –  във вторник вечерта на  централния булевард  Цар Борис Трети, зад Байкал, бяха запалени други две коли – Ауди и Пежо 206. Автомобилите са собственост на младо семейство, с което съседите нямали никакви проблеми. Отделно вчера сутринта изгоря автомобил Сеат на бул. „Шести септември” 151.

Така, само за първите три дни на април са опожарени общо 5 автомобила.

Полицията подозира сериен подпалвач на коли и дори вече е станал ясен почеркът му – чупи предното стъкло на автомобила, хвърля в него запалителна течност и изчезва със своя кола. Това е заснела видеокамера при един от случаите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар гори над асеновградското село Новаково

Огънят е пламнал в ранния следобед, като е тръгнал от стърнища покрай пътя и се е разраснал нагоре към гората, съобщават от община Асеновград. Пожарът е обхванал широколистни дървета и терасовидна площ в зоната при изхода на Новаково, в посока Кърджали, над гробищния парк. Към този момент пламъците са ограничени, няма опасност за..

публикувано на 03.10.24 в 16:19

15 000 лева гаранция за Румен Бечев, грозят го до 20 години затвор

Петима вече са обвиняемите по скандала, придобил известност като "Разград".  От днес и директорът на Смолянския театър Румен Бечев е с повдигнато обвинение за присвояване на 580 хиляди лева. Това е и това на директора на ТМФЦ в Разград Левон Манукян – „злоупотреби в особено високи размери, извършено в съучастие и..

обновено на 03.10.24 в 15:05

Повдигнаха обвинение и на директора на Смолянския театър

Директорът  на Смолянския театър Румен Бечев вече е с повдигнато обвинение, научи Радио Пловдив. Той все още не е официално задържан, а следобед ще стане ясно по-нататъшното развитие на случая.  Вчера Румен Бечев бе доведен в Пловдив за разпит по казуса със схемата, източила почти чилион лева от Разградския филхармоничен театър, а проверка на..

публикувано на 03.10.24 в 12:53

Разследват инцидент в пловдивско училище, родител е в ареста

Проверка за инцидент, предизвикан от родител в СУ „Черноризец Храбър“, извършват полицията и Регионалното управление на образованието в Пловдив.  Инцидентът е станал в училището, в паралелка от втори клас. Известното до момента е, че след спречкване между две деца, в училище са пристигнали родителите им, единият по-агресивен..

публикувано на 03.10.24 в 12:53

68-годишна жена от Стрелча е арестувана за търговия с гласове

68-годишна жена от Стрелча е задържана при полицейска акция срещу купуването на гласове. При спецоперацията на полицията в Пазарджик е претърсена къщата на жената, в която са иззети иззети множество тетрадки и флаш памет, съдържащи лични данни за лица, разпределени по населени места, адреси и избирателни секции.  Акцията е организирана след..

публикувано на 03.10.24 в 12:17