Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорът, прегазил малкия Петьо, остава в ареста

| обновено на 23.04.15 в 14:57
Десислава и Петър Гевечанови, родители на 6г. Петьо

Апелативният съд-Пловдив потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража", която наложи Пазарджишкият окръжен съд на Цветан Пъков. Той прегази шестгодишния Петьо Гевечанов в Панагюрище с джипа си Ауди Q7. 

От събраните от съда доказателства може да се направи обосновано предположение, че той действително е извършил престъплението и има опасност да извърши нови.

Адвокатите на Пъков пледираха за домашен арест и изказаха мнение, че засиленият обществен и медиен натиск може да окаже влияние на съдиите.

В залата бяха допуснати родителите на убитото дете Десислава и Петър Гевечанови. Майката представи подписка, в която хората настояват за по-големи присъди срещу убийците на пътя, както и заверена петиция в интернет с над 10 000 подписа със същите искания. Подписи продължават да се събират в Пловдив, Панагюрище, Дупница, Стара Загора и др. населени места. Председателят на ПАС Магдалина Иванова отказа да приеме тези доказателства към делото. 

Апелативният прокурор Иван Даскалов подчерта в обвинението, че Пъков е извършител на 20 закононарушения в рамките на последните 10 години. Има случай на пострадали трима души в пътен инцидент, в който е участвал Цветан Пъков, както и още една пострадала жена при друга катастрофа. Съставени са му над 12 фиша, десет от тях – за превишена скорост. 

 По закон за престъплението, извършено от Пъков, се предвиждат от две до шест години лишаване от свобода. Родителите, близки и съпричастни хора с трагедията на семейството от Панагюрище бяха в залата при гледане на мярката. Те поискаха присъда от 30 години затвор за Пъков. 

Постановлението на Пловдивския апелативния съд е окончателно. До два месеца обвинението трябва да събере още доказателства и да започне процеса срещу Пъков.

Дияна Гевечанова, баба на убития Петьо



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Митрополитите Николай и Антоний са на официална визита в Дубай

С благословението на Антиохийския патриарх Йоан Х  и по решение на Светия синод на БПЦ Пловдивският митрополит Николай и Западно и средноевропейският митрополит Антоний са на официална визита в Дубай. Там те ще отслужат първата света литургия на български език в храма на Антиохийската православна църква “Св. Благовещение” в Джебел Али. В Дубай..

публикувано на 14.06.24 в 16:27

От 12 часа утре затварят за движение Бетонния мост

На 15-ти юни отварят ремонтирата част на улица „Кукленско шосе“.  Паралелно с отварянето на пътното съоръжение, ще се затвори за шест месеца Бетонния мост. Това обяви днес кметът Костадин Димитров. „Това е последният срок, който успяхме да договорим. Това е максимално отдалечаване, а и възможност за работа през летния период, когато..

обновено на 14.06.24 в 14:14

Летните инфекции бележат ръст, коклюшът успокои темпото

Продължава разпространението на коклюша у нас, но темпът му е намалял значително, обяви в Пловдив   главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Има и данни за значително увеличаване на  броя на инфекциозните заболявания, пренасяни от комари и кърлежи заради заблатяването на някои райони в страната и високите треви и храсти...

публикувано на 14.06.24 в 14:13

Спасиха двама, паднали от джет в язовир "Доспат"

Двама души, паднали от джет във водите на яз. „Доспат“, са били спасени, съобщиха от полицията в Смолян. Предполага се, че инцидентът е станал при маневра с висока скорост.  Двамата мъже са били със спасителни жилетки. Наблизо е имало лодка, която им е оказала помощ.  Пострадалите са прегледани на място от екип на спешна медицинска помощ и са в добро..

публикувано на 14.06.24 в 13:32

Дете от Костиево е в болница, блъснато от кола

Дете бе прието в болница, след като бе блъснато от кола в пловдивското село Костиево, община Марица . Момченцето изскочило внезапно на пътното платно и било ударено от преминаващ лек автомобил „Мерцедес“ с 55-годишен водач. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. Детето е било прието за лечение в пловдивска болница. Трима шофьори са..

публикувано на 14.06.24 в 12:15