Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И вторите допинг проби на щангистите ни са положителни

Снимка: архив

И вторите допинг проби на щангистите ни са положителни. Това показват резултатите от лабораторията в Кьолн. Има наличие на станозолол в хранителната добавка Трибест, използвана от българския национален отбор по вдигане на тежести. Резултатът напълно съвпада с този, получен от лабораторията в град Хамбург.

Предстои разглеждане на случая от компетентен орган на Международната федерация по вдигане на тежести и неговото решаване съгласно нейните антидопингови правила и разпоредбите на Световния антидопонгов кодекс.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его” - конкурс, книга, ретро и усмивки

Резултатите от Националния сатиричен конкурс в Кубрат ще обявим в „Алтер его“ тази събота. Той официално е подкрепен и журиран от БНР в лицето на Весел Цанков, а напоследък прераства и в международен. Ще разговаряме с организатора от страна на Хумористичния клуб „Жарава“ Димитър Атанасов, който е домакин и основния двигател на събитието...

обновено на 01.06.24 в 09:34

Старт на Zlatograd Bike n’Run

Първото издание на маратона Zlatograd Bike n’Run се открива днес.  Над 250 състезатели от България, Гърция, Румъния, Испания, Великобритания са регистрирани за участието, като регистрацията ще продължи непосредствено преди самите стартове. Сред състезателните дисциплини е включен и дуатлон – 44 км колоездене, последвано от 14 км планинско бягане...

публикувано на 01.06.24 в 09:06

Маргарита Гунчева остава в Марица и за новия сезон

Разпределителката Маргарита Гунчева ще бъде част от женския отбор на Марица (Пловдив) и през новия сезон. Най-младата волейболистка на шампионките ще помогне в битките в Шампионска лига, НВЛ и Купа България през сезон 2024-2025. През миналия сезон тя спечели златен дубъл с клуба – титла и купа. Дъщерята на легендарният волейболист Стоян Гунчев е..

публикувано на 31.05.24 в 18:00

Юноша на Ботев с повиквателна за националния отбор

Футболистът на Ботев (Пловдив) Димитър Папазов с повиквателна за националния отбор на България до 20 г. Юношата на „жълто-черните“ ще бъде част от подготвителен лагер-сбор на националната селекция от родени 2004-2005 г. Младите „лъвове“ ще се изправят срещу Азербайджан в контролна среща на 11.06 в столицата Баку. През изминалата кампания Папазов взе..

публикувано на 31.05.24 в 17:55

Доброволци учат младежи на емоционална интелигентност

Уъркшопът "Емоционална интелигентност и взаимоотношения" е събитие на асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България“, което ще се проведе в Младежки център Пловдив, на 8-и юни. Началото е в 11 часа. Доброволците Лилия, Гергана и Севил са водещи на уъркшопа, който ще бъде с продължителност от час и трийсет минути. Тяхна е и идеята за..

обновено на 31.05.24 в 17:19